متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/02/05
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

چرا توصیه می شود حداقل هفته ای دو وعده ماهی مصرف کنید؟

ماهی های چرب مانند ساردین، قزل آلا، سالمون، تن و ماهی آزاد دارای اسید چرب امگا 3 هستند که اثرات مفید آنها برای سلامتی قلب، مغز و پوست شناخته شده است.

ماهی تأثیر باور نکردنی بر مغز دارد، به ویژه زمانی که فرد دچار کاهش حافظه خفیف و افسردگی می‌شود.

کشورهایی مثل ژاپن و منطقه مدیترانه که ماهی بیشتری مصرف می کنند، میانگین عمر بالاتری در جهان دارند.

اسیدهای چرب امگا 3، چربی های غیر اشباع هستند که دارای عملکرد ضد التهابی قوی درون بدن می‌باشند و نقش حیاتی در رشد و تکامل بافت های انسان و سلامت قلب دارند.

اسیدچرب امگا 3 در برخی از منابع غذایی گیاهی مانند گردو، تخم کتان، روغن کلزا، سویا و روغن سویا نیز وجود دارد ولی استفاده از ماهی و روغن ماهی اثر بخشی بیشتری دارد.

افرادی که ماهی زیادی مصرف نمی کنند ولی به دنبال برخی از مزایای سلامت بخش اسیدهای چرب امگا 3 هستند، می توانند گردو مصرف کنند. گردو برای سلامت مغز و قلب مفید است.  

اگر از دانه کتان برای تامین امگا 3 مورد نیاز بدن استفاده می کنید قبل از مصرف خرد کرده و مصرف کنید و در هر روز بیش از 7 گرم مصرف نشود.

از آنجایی که روغن های حاوی امگا 3 در برابر هوا زود خراب می شوند این روغن ها نباید در تماس زیاد با هوا قرار گیرند. همچنین اگر قرار است دانه های روغنی خرد شده برای مدتی بمانند و سپس مصرف کنید، بهتر است با عسل کاملا پوشش دهید تا در تماس با هوا قرار نگرفته و خراب نشود./ف.نوروزی فرد

"الهه عباسی" کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 100116
کلیدواژه