متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/02/04
  • - تعداد بازدید: 139
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تغذیه درمانی در سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال شایع غدد درون ریز در زنان سنین باروری است. این بیماری با مشکلات تولید مثلی مانند آمنوره یا سایر بی نظمی های قاعدگی، عدم تخمک گذاری، بزرگ شدن تخمدان ها با کیست های متعدد و ناباروری مشخص می شود.

علائم عمومی تر عبارتند از: مقاومت به انسولین، آکنه، هیرسوتیسم (توزیع بیش از حد یا غیر طبیعی رشد مو)، افزایش وزن و ...

در زیر به تعدادی از اصلاحات و مداخلات تغذیه ای مورد نیاز در این سندروم اشاره می شود:

  • پیشگیری از افزایش وزن و دستیابی به وزن متعادل از طریق تعدیل انرژی دریافتی و افزایش فعالیت بدنی (حتی کاهش 3/2 تا 5/4 کیلوگرم از وزن بدن ممکن است علائم بیماری را کاهش دهد. همچنین رژیم های کم کالری به طور قابل توجهی سطح آندروژنها را کاهش می دهند).
  • دریافت وعده های غذایی کوچکتر (پنج تا شش وعده غذایی کوچک در روز)
  • کاهش مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده (مثل شیرینیجات، شکر افزوده، آرد سفید، نان سفید و برنج سفید)
  • خودداری از رژیم های پر کربوهیدرات که سبب ترشح اضافی انسولین می شود.
  • مصرف غذاهای پر فیبر (افزایش مصرف فیبر به 20 تا 35 گرم در روز از گردو، بادام و سایر مغزها، دانه ها، غلات کامل، سبزیجات و مصرف کافی میوه ها)
  • توصیه به استفاده از منابع اسیدهای چرب امگا 3 (مثل ماهی، گردو و بذر کتان) برای بهبود حساسیت به انسولین
  • اطمینان از وضعیت مطلوب ویتامین D /ف.نوروزی فرد

 

«مهسا مؤذن» دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 99978
کلیدواژه