تاریخچه

 

دسترسی به غذای کافی و سالم دغدغه های مسئولین دولتی هر کشوری است تا جامعه ای سالم داشته باشند. با توجه به رشد روز افزون جمعیت و گسترش شهرها و واحدهای صنعتی، سطح توقعات و تنوع مورد انتظار در مورد مواد غذایی نیز بالا رفته است. همچنین با توجه به پیشرفت صنعتی جوامع آلودگی های شیمیایی محیطی و استفاده از سموم مختلف برای تولید بیشتر افزایش یافته است که بقایای این آلاینده ها در محصولات کشاورزی و مواد غذایی می تواند خطراتی را ایجاد کند و سلامتی انسان را تهدید کند. در طول دهه گذشته وقوع بیماریهای میکروبی ناشی از مواد غذایی نه تنها در کشورهای در حال توسعه بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز روند افزایشی داشته است و از عمده بیماریهای جوامع کشورهای مختلف جهان به شمار می روند. بر طبق مطالعات انجام شده همه ساله بیش از هزار میلیون مورد اسهال حاد در بین بچه های زیر پنچ سال در کشور های آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین اتفاق می افتد که به مرگ بیش از ۵ میلیون نفر منجر می گردد. نظر به اهمیتی که غذای سالم برای انسان دارد سازمانهای مختلف جهانی از جمله WHOو FAO از همان ابتدای تاسیس موضوع دسترسی همگان به غذایی بهداشتی و سالم را در اولویت برنامه های خود قرار داده است و کمیته ها و گروههای مختلف کاری در مورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایجاد کرده اند. رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی از جمله رشته هایی است که در دانشگاههای مختلف خارجی و در مقاطع کارشناسی (BS) کارشناسی ارشد (MS.c) و دکترا (PhD) دانشجو تربیت می کنند.

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی با تاسیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی در سال ۱۳۹۲ شکل گرفت. در ادامه با تلاش مسئولین دانشکده تغذیه و علوم غذایی، مجوز تاسیس مقطع کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی در تیر ماه ۱۳۹۳ از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ شد و مهرماه همان سال، این گروه موفق شد ۵ تن از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد را در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی  پذیرش نماید. خوشبختانه فعالیت این گروه با پذیرش ۴ دانشجو در سال ۱۳۹۴، ۴ دانشجو در سال ۱۳۹۵ ،  ۵ دانشجو در سال ۱۳۹۶ ، ۴ دانشجو در سال ۱۳۹۷ ،۴ دانشجو در سال ۱۳۹۸، ۴ دانشجو در سال ۱۳۹۹ و ۳ دانشجو در سال ۱۴۰۰ تداوم یافته است. در آینده نزدیک توسعه گروه، پذیرش دانشجو در مقطع دکترا رشته بهداشت و ایمنی موادغذایی و تاسیس رشته هایی جدید در برنامه دانشکده تغذیه و علوم مواد غذایی می­باشد.