متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/06/24
  • - تعداد بازدید: 36
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

آشنایی با ارزیابی های محصولات تراریخته قبل از ورود به بازار

پیشرفت­های جدید در علوم زیستی به شناسایی ژن­های ارزشمند در موجودات زنده مثل ژن­های ایجاد مقاومت به آفات، بیماری ها، شوری و خشکی و ...منجر شده اند.

دانشمندان از این قابلیت موجودات زنده در فرآیندی به نام مهندسی ژنتیک برای اصلاح گیاهان زراعی استفاده کرده اند و ارقام جدیدی تولید کرده اند که ضمن داشتن عملکرد بیشتر نسبت به شرایط نامساعد محیطی مقاومت دارند. مزیت بزرگ محصولات تراریخته، انجام آزمایش­های دقیق قبل از عرضه به بازار است.

برخی از آزمایش­هایی که پیش از عرضه محصول به بازار بر روی محصولات تراریخته انجام می شوند عبارتند از:

ارزیابی­های کیفیت غذایی

بررسی حساسیت زایی در موجود دهنده و موجود گیرنده ژن

ارزیابی تغییر ترکیبات داخلی(پروتئین، کیفیت روغن، مواد مغذی مختلف،...)

اثر تغذیه ای در موجودات آزمایشی: موش، خرگوش، جوجه، گاو،...

 

ارزیابی­های زیست محیطی

ارزیابی اثر محصول تراریخته بر موجودات غیر هدف

بررسی امکان مهاجرت ژن

ارزیابی­های زیست محیطی دیگر

 

ارزیابی­های زراعی

تعیین تعداد و محل ورود ژن در ژنوم محصول تراریخته

ارزیابی تاثیر ژن در بروز صفت مورد نظر

ارزیابی اثر تراژن بر سایر صفات، آفات و بیماری ها/ف.نوروزی فرد

 

دکتر «الهام اشرفی» دکترای ژنتیک و بهنژادی گیاهی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 108595
کلیدواژه