متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/06/11
  • - تعداد بازدید: 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

آلرژن­ های غذایی

آلرژی غذایی و سایر حساسیت­های غذایی سالانه میلیون­ها نفر و خانواده­های آنها را تحت تأثیر قرار می­دهد. آلرژی غذایی هنگامی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن به برخی پروتئین­های موجود در غذا واکنش نشان دهد.

شدت واکنش­های آلرژی غذایی از علائم خفیف مانند کهیر و تورم لب گرفته تا علائم جدی و تهدید کننده زندگی که اغلب آنافیلاکسی نامیده می شوند، می­تواند شامل مشکلات تنفسی کشنده و شوک باشد.

در حالی که استراتژی­های پیشگیرانه و درمانی امیدوار کننده­ای در حال توسعه است، آلرژی غذایی در حال حاضر قابل درمان نیست. شناخت و یادگیری اولیه در مورد چگونگی کنترل آلرژی غذایی، از جمله اینکه از کدام غذاها باید خودداری کرد، اقدامات مهمی برای جلوگیری از عواقب جدی سلامتی است.

آلرژن­های غذایی پروتئین­هایی هستند که معمولاً به طور طبیعی در غذاها و مشتقات آن­ها وجود دارند و باعث ایجاد واکنش­های ایمنی غیرطبیعی در انسان می­شوند. اعتقاد بر این است که شیوع آلرژی­های غذایی در سراسر جهان در حال افزایش است.

 

 

شایع ترین حساسیت زا برای کودکان خردسال شیر و تخم مرغ است. با این حال، به طور کلی، کودکان با رسیدن به سن 5-7 سالگی بر این آلرژی­ها غلبه می­کنند. از طرف دیگر ، شناخته شده است که آلرژی به غذاهای دریایی، بادام زمینی و آجیل درختان در سنین پیشرفته ایجاد می­شود و برای یک عمر ادامه دارد.

بیش از 160 ماده غذایی باعث حساسیت غذایی در افراد حساس شده است. هم­چنین مواد غذایی مختلفی وجود دارد که باعث واکنش­های حساسیتی غیر آلرژیک در افراد حساس می­شود که نیاز به برچسب گذاری خاص دارند.

امروزه، روش­های درمانی آلرژی غذایی، هر چند دشوار، به کار گرفته می­شود. اما موفق ترین روش برای کنترل آلرژی غذایی پرهیز از همه غذاهایی است که حاوی مواد حساسیت­زا هستند. علی رغم اینکه آلرژی­های غذایی تنها بخش کوچکی از مردم را تحت تأثیر قرار می­دهد، مدیریت ریسک و برچسب زدن اجباری محصولات برای مواد حساسیت زای اصلی از جمله موارد مهم ایمنی مواد غذایی برای مشاغل غذایی است.

برای محافظت از مبتلایان به آلرژی غذایی و حساسیت بیش از حد به مواد غذایی، لازم است قوانینی را که شرکت­ها را ملزم می­کند مواد اولیه مواد غذایی و نوشیدنی­های بسته بندی شده را اعمال کنند، لازم الاجرا است. برای برخی از غذاها یا موادی که باعث آلرژی یا سایر واکنش­های حساسیت می­شوند، الزامات خاص­تری برای برچسب گذاری وجود دارد./ف.نوروزی فرد

"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 107245
کلیدواژه