آیا بین سرطان معده و نمک ارتباط وجود دارد؟
آیا بین سرطان معده و نمک ارتباط وجود دارد؟
سرطان معده ، یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیب های ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد می شود.
به گزارش روابط عمومی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ، کارشناس ارشد این دانشکده گفت: با توجه به تفاوت های نژادی و جغرافیایی قابل توجه موجود در بروز سرطان معده در نواحی مختلف، می توان نتیجه گرفت که خطر این سرطان تا حدود زیادی توسط عوامل محیطی از جمله عوامل رژیمی و عفونت هلیکوباکترپیلوری مشخص می شود.
"فاطمه شفیعی" گفت: مطالعات متعددی ارتباط سرطان معده را با انواع نوترینت ها، اجزای غذایی، گروه های غذایی و الگوهای غذایی مورد مطالعه قرار داده است، اما نقش عوامل رژیمی و چگونگی ارتباط آن با سرطان معده هنوز بحث برانگیز است.
او ادامه داد: یک علت بسیار مهم کاهش بروز سرطان معده در طول دهه های گذشته را کاهش مصرف نمک در حین پخت غذا و استفاده کم تر از روش های مبتنی بر نمک، در نتیجه استفاده از یخچال و روش های مدرن نگهداری مواد غذایی دانسته اند.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: شواهد گسترده ای از مطالعات اپیدمیولوژیک، مورد شاهدی و کوهورت در بسیاری از کشورها، ارتباط مستقیمی بین مصرف نمک، غذاهای نمک سود شده و سرطان معده نشان داده اند.
وی با بیان اینکه میکانیسم اصلی نمک در بروز سرطان معده به طور کامل شناخته نشده است، گفت: مصرف بالاتر نمک سبب تحریک و آسیب های موکوسی معده شده و با ایجاد التهاب تحلیل برنده مخاط معده ، افزایش سنتز DNA و تکثیر سلولی، زمینه ساز سرطان معده می شود.
شفیعی توضیح داد: ارتباط مثبت نمک و عفونت هلیکوباکترپیلوری، یک مکانیسم بسیار مهم نمک در ایجاد سرطان معده است و هم زمانی مصرف بالای نمک و عفونت هلیکوباکترپیلوری پیلوری سبب افزایش قابل توجهی در بروز این سرطان می شود.
او افزود: برخی مطالعات گزارش داده اند که همزمانی این دو عامل خطر بروز سرطان معده را 14 برابر افزایش می دهد، به عبارت دیگر نمک نه تنها شانس ابتلا به عفونت H پیلوری را افزایش می دهد، بلکه التهاب ناشی از این عفونت را نیز افزایش می دهد .
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی در پایان گفت: در مجموع می توان نتیجه گرفت که اصلاح عادات غذایی به سمت مصرف کمتر نمک و غذاهای نمک سود شده، یک استراتژی بسیار مهم در کنترل سرطان معده است.
پایان خبر
نظر دهید