متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/09/23
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اثرات پروبیوتیک ها بر روند چاقی

اثرات پروبیوتیک ها بر روند چاقی

اثرات پروبیوتیک ها بر روند چاقی

چاقی و افزایش وزن مشکلی جهانی است که عمدتا نتیجه عملکرد فاکتورهای ژنتیکی، افزایش کالری دریافتی و عدم تحرک بدنی است.

 به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، کارشناس ارشد تغذیه این دانشکده شیراز، گفت: از نظر مطالعات کلینیکی چاقی و اضافه وزن با عوارضی مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان همراه است.

"فاطمه شفیعی" گفت: افزایش دریافت کالری و به دنبال آن تجمع چربی در بدن عامل مهمی برای چاقی و اضافه وزن محسوب می شود. به همین دلیل اگر بتوان با روشی خاص هضم و جذب چربی و کربوهیدرات رژیم غذایی را در روده کاهش داد تا حدودی از تجمع چربی به دنبال دریافت کالری بالا کاسته می شود.

این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: امروزه از موضوعات بسیار مهم مجامع علمی این است که بسیاری از بیماری ها  از جمله چاقی در هر سنی به علت بر هم خوردن فلور میکروبی روده به وجود می آید. پس منطقی است که از طریق تولید مواد غذایی دارای باکتری های مفید (پروبیوتیک) در صنعت بتوان تداخلاتی در نوع جمعیت باکتری های روده داشت.

او اضافه کرد: پروبیوتیک ها اجزای میکروبی زنده غیر بیماری زا هستند که در صورت مصرف در مقادیر کافی اثرات مفید زیادی بر سلامت و درمان وضعیت بالینی مختلف از جمله اسهال، درماتیت، آسم، هیپرکلسترولمی، اختلالات گوارشی و بیماری های قلبی – عروقی و چاقی میزبان دارد.

شفیعی ادامه داد: مطالعات نشان داده است که با دریافت گونه هایی خاص از پروبیوتیک ها مانند لاکتوباسیلوس ترشح آنزیم آمیلاز که نقش اساسی در هضم نشاسته در روده دارد و فعالیت آنزیم لیپاز که در هضم و جذب چربی ها در دستگاه گوارش در روده نقش دارد را مهار می کند  و در نتیجه درصد چربی در بافت چربی کاهش می یابد.

وی یادآور شد: هم چنین در مطالعات نشان داده شده است که  مصرف شیر تخمیر شده که دارای نوعی پروبیوتیک بود سبب کاهش سایز سلول های چربی احشایی شده است. هم چنین در یک مطالعه نشان داد که در رژیم غذایی که در آن محصولات دارای پروبیوتیک مصرف می شود غلظت لپتین در گردش خون کاهش یافته که این مسئله خود دلیلی بر کاهش حجم سلول های بافت چربی می باشد.

شفیعی در پایان اضافه کرد: محققین بر این باورند که برخی از گونه های پروبیوتیک ها با مهار هضم و جذب چربی در روده سبب کاهش سایز سلول های چربی در بدن می شوند. مطالعات نشان داده است که با مصرف فرآورده های پروبیوتیکی مقدار چربی دفع شده از مدفوع تغییر خواهد کرد.

فاطمه شفیعی در پایان یادآور شد: باید باور نمود که حتی در صورت داشتن الگوی اشتباه غذایی شاید با ورود این باکتری ها به دستگاه گوارش بتوان از ضرر و زیان این الگوها در بدن کاست و مواد غذایی پروبیوتیکی یکی از بهترین گزینه ها در صنعت جهت تنظیم فلور میکروبی روده است.

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 15289
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید