متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/02/19
  • - تعداد بازدید: 19
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

از این سبزیجات فراسودمند غافل نشوید

از این سبزیجات فراسودمند غافل نشوید

نقش سبزیجات در حفظ سلامتی و خواص بی شمار، به خوبی شناخته شده است. اکثر سبزیجات کالری کمی دارند، اما از نظر ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر بسیار غنی هستند. با این حال، برخی از سبزیجات بیش از دیگران توانایی مبارزه با التهاب یا کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن را نشان داده اند. در ادامه با این سبزیجات آشنا می شویم.

 

اسفناج

اسفناج غنی از آنتی اکسیدان ها است که می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد. اسفناج منبع خوبی از پتاسیم است و می تواند عوامل خطر فشار خون بالا را کاهش و فشار خون را تعدیل نماید.

هویج

هویج منبع بی نظیری از بتاکاروتن است که می تواند در بدن به ویتامین A تبدیل شود. محتوای آنتی اکسیدانی بالای هویج می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه و پروستات کمک کند.

کلم بروکلی

منبع غنی ویتامین کا، ویتامین سی، فولات، منیزیم و پتاسیم است. بروکلی حاوی سولفورافان، ترکیبی است که می تواند از سرطان جلوگیری کند. خوردن بروکلی همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن با محفاظت در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کند.

سیر

مطالعات نشان می دهد که سیر می تواند به کاهش سطح تری گلیسیرید خون کمک کند. برخی مطالعات نیز دریافتند که سیر می تواند سطح قند خون را کاهش داده و اثرات ضد سرطانی داشته باشد.

نخودفرنگی

نخود سبز حاوی مقدار بالایی از فیبر، پروتئین، فولات، ویتامین های آ، سی، ب و کا می باشد که به سلامتی سیستم گوارشی بدن کمک می کند. همچنین شامل ترکیبات گیاهی به نام ساپونین است، که ممکن است اثرات ضد سرطان داشته باشد.

زنجبیل

مطالعات نشان می دهد که زنجبیل می تواند تهوع، التهاب و درد ناشی از بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتویید را کاهش دهد. مکمل های زنجبیل همچنین ممکن است به کاهش قند خون کمک کنند.

کلم قمری

کلم قمری غنی از فیبر و ویتامین C است. یک لیوان کلم قمری بیش از 100 درصد نیاز روزانه به ویتامین سی را تامین می کند! مطالعات حیوانی نشان می دهد که کلم قمری به طور بالقوه می تواند باعث کاهش قند خون شود.

از تامین ویتامین ها و مواد معدنی ضروری گرفته تا مبارزه علیه بیماری های مختلف و مشکلات گوارشی، بیانگر این است که سبزیجات در رژیم غذایی ما بسیار مهم هستند. در این مطلب تنها به خواص بعضی از سبزیجات اشاره شد اما تقریبا تمام سبزیجات منبع خوبی از فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند و باید بصورت متنوع و روتین در رژیم غذایی روزانه ما استفاده شوند.

اطمینان حاصل کنید که ترکیبی خوب از سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خود دریافت می کنید تا از مزایای بی نظیر آن بهره مند شوید. در صورت نیاز به تنظیم برنامه منظم غذایی می توانید از متخصصین تغذیه کمک بگیرید.

" محمدجعفر دهزاد" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر        

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 41130
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید