متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/06/09
  • - تعداد بازدید: 19
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3

گروهی از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن برای زنده ماندن به آنها نیاز دارد و به تنهایی نمی­تواند آنها را بسازد. لذا انسان ناچار است که اسیدهای چرب امگا 3 مورد نیاز خود را از غذاهایی که می­خورد دریافت کند. ماهی بهترین منبع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 است. برخی از گیاهان نیز حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. تحقیقات نشان می­دهد که اسیدهای چرب امگا 3 می­توانند سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد.

 
مزایای استفاده از اسیدهای چرب امگا 3 در رژیم غذایی عبارتند از:

-          کاهش خطر بیماری­های قلبی عروقی.

-          کاهش خطر مرگ در صورت ابتلا به بیماری­های قلبی­_عروقی.

-          کاهش خطر مرگ ناگهانی قلبی ناشی از ریتم غیرطبیعی قلب.

-          کاهش خطر لخته شدن خون از طریق جلوگیری از تجمع پلاکت­های خون در کنار هم.

-          پیشگیری از ضخیم شدن و سخت شدن شریان­ها که به جلوگیری از تشکیل پلاک در عروق کمک می­کند.

-          کاهش سطح تری­گلیسیرید از طریق کاهش سرعت تشکیل آنها در کبد و در نتیجه کاهش خطر بیماری­های ­قلبی.

-          کاهش التهاب از طریق کاهش تولید ترکیباتی که در پاسخ التهابی آزاد می­شوند.

-          افزایش سطح کلسترول خوب بدن.

-          کاهش فشار خون بطوریکه افرادی که ماهی می­خورند فشار خون پایین­تری نسبت به افرادی که نمی­خورند دارند.

 

مهمترین اسیدهای چرب امگا 3 که بر طبق تحقیقات انجام شده در سلامت افراد نقش موثر ایفا می­کنند عبارتند از EPA، ALA وDHA .

ماهی بهترین منبع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 است، اما چندین منبع گیاهی نیز حاوی ALA هستند. این منابع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 نیستند، اما برخی مطالعات نشان می­دهد که ALA موجود در آنها می­تواند خطر بیماری­های قلبی­_عروقی را کاهش دهد.

منابع خوب ALA دانه­های کتان آسیاب شده، روغن دانه کتان، دانه­ی چیا، گردو، سویا و روغن کانولا هستند. منبع دیگر ALA جلبک یا روغن جلبک است که به DHA تجزیه می­شود. بسیاری از غذاهایی که با امگا 3 غنی شده­اند از روغن جلبک استفاده می­کنند. افرادی که ماهی نمی­خورند می­توانند از طریق مصرف این مواد غذایی امگا 3 مورد نیاز خود را تامین کنند. گرچه تا کنون مقادیر توصیه شده برای مصرف ALA تعیین نشده است اما با توجه به مطالعات انجام شده افزودن منظم این غذاها به رژیم غذایی می­تواند به سلامت قلب افراد کمک کند.

"مینا زارعی " کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 46140
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید