دانشکده تغذیه و علوم غذایی
اصول تغذیه مناسب در محیط کار
اصول تغذیه مناسب در محیط کار
اصول کلی تغذیه در محیط کار
- مصرف قند ها و کربوهیدرات های ساده در محیط کار اگرچه در کوتاه مدت به بالا رفتن قند خون کمک می کند، ولی با تحریک ترشح انسولین در نهایت باعث کاهش قند خون و عوارض ناشی از آن مثل خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری می شود.
- نحوه تغذیه در محیط کار می تواند به ایجاد استرس هم کمک کند. استرس همراه با تغذیه نامناسب و بی تحرکی زمینه را برای ابتلا به بیماری های مزمن فراهم می کند.
- سطح هورمون های مولد استرس مانند کورتیزول با مصرف غذاهای پرچرب و هورمون آدرنالین در اثر مصرف زیاد قند و شکر و کافئین در خون بالا می رود.
- مصرف مداوم کربوهیدرات ها ی ساده همجون انواع کیک ها، کلوچه و بیسکوییت با توجه به کالری بالایی که دارند می تواند سبب اضافه وزن و چاقی به ویژه در افرادی که فعالیت کمی دارند شود.
با تغییرات جزئی از جمله کاهش مصرف قند و کافئین مصرفی در محیط کار و رعایت اصل تنوع در برنامه غذایی روانه می توان به حفظ تعادل قند خون و افزایش دریافت مواد مغذی کمک کرد که نتیجه آن علاوه بر حفظ سلامت و کاهش عوامل خطر بیماری های مزمن، افزایش کارایی و بازده کاری کارکنان در محیط های کار است.
افرادی که نوبت های شب کاری دارند بهتر است:
- غذاهای چرب و سنگین و پرادویه که سبب خواب آلودگی و کاهش کارایی می شود مصرف نکنند.
- در غذای خود گوشت کم چربی به شکل کبابی یا آب پز، سبزی های تازه و سالاد، نان های سبوس دار، حبوبات و لبنیات کم چرب استفاده کنند.
- منابع غذایی پروتئینی مثل انواع گوشت ها، تخم مرغ؛ حبوبات و لبنیات زیاد استفاده کنند.
استفاده از منابع غذایی پروتئینی با افزایش سطح نوراپی نفرین سبب افزایش هوشیاری و رفع خواب آلودگی می شود.
"افروز پیش بین" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید