متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/08/18
  • - تعداد بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بیشتر بدانیم : در خرید گوشت منجمد (یخی) به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

بیشتر بدانیم : در خرید گوشت منجمد (یخی) به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

بیشتر بدانیم : در خرید گوشت منجمد (یخی) به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

گوشت ماده غذایی است که خیلی زود آلوده و فاسد می شود. اگر در هرکدام از مرحله های تولید، کشتار، بسته بندی، فروش، نگهداری و مصرف، بهداشت گوشت رعایت نشود، موجب بیماری و مسمومیت در انسان می شود.

 به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، یک نوع عرضه گوشت در بازار، بصورت یخی یا منجمد است. گاهی مواقع ممکن است شرایط مناسب برای نگهداری از این گوشت ها تا زمان مصرف و رسیدن به دست مصرف کننده رعایت نشود، همین امر موجب می شود که کیفیت چشایی و عطر و طعم گوشت های یخ زده نسبت به گوشت های تازه کمتر باشد. نوسان دمای انجماد در گوشت های یخی امکان رشد میکروارگانیسم ها را در این گوشت ها افزایش می دهد و همین مسئله امکان فساد گوشت را بالا می برد. ضمن اینکه قطره های خونابه ای که به دلیل نوسان دما از گوشت خارج می شود، می تواند ً باعث از بین رفتن مقداری از مواد مغذی محلول در آب گوشت شود. به همین دلیل است که توصیه می شود به هیچ عنوان برای باز کردن یخ گوشت آن را داخل آب داغ یا سرد قرار ندهید تا بخشی از ویتامین ها و پروتئین گوشت از بین نرود. البته ناگفته نماند که نوسان دما در زمان نگهداری گوشت یخی تا پیش از رسیدن آن به دست مصرف‌کننده به معنای از بین رفتن کامل مواد مغذی موجود در گوشت های یخی نیست، ضمن آنکه بسته بندی و انجماد گوشت در کارخانجات مجهز و پیشرفته، تحت نظارت متخصصین بهداشت و با رعایت کامل موازین فنی و بهداشتی صورت می گیرد تا به دست مصرف کنندگان برسد. گوشت های منجمد با قیمت پایین تری که دارند، نیاز خیلی از خانواده های کم درآمد به گوشت قرمز را می تواند برآورده کنند.

توجه به نکات زیر در هنگام خرید و نگهداری گوشت یخی ضروری است:

  • گوشت را از فروشگاه های معتبر و مجهز به فریزرهای مناسب و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور خریداری کنید و به مهر و برچسب های روی بسته های گوشت و تأییدیه های  سازمان دامپزشکی کشور توجه نمائید.
  • در خرید گوشت منجمد، به تاریخ تولید و انقضاء گوشت توجه نمائید که از تاریخ تولید گوشت مدت زیادی نگذشته باشد.
  • بسته های گوشت منجمد فاقد خونابه و یخ باشد. 
  • گوشتی که از انجماد خارج شده است، بسیار زودتر از گوشت معمولی فاسد می شود و فاقد ارزش لازم غذائی خواهد بود؛ بنابراین سریعا" باید مصرف شود.  بنابراین هنگام نگهداری و تقسیم گوشت منجمد به اندازه های کوچک تر، سعی کنید که گوشت از انجماد خارج نشود و هر قطعه را مجددا" در پوشش نایلونی یا سلفون قرار داده و به فریزر منتقل کنید.
  • برای مصرف و باز شدن ، گوشت را در یخچال (دمای 4+ درجه )  قرار دهید تا گوشت به تدریج از انجماد خارج شود.
  • در انتخاب بسته ها دقت نمائید که روکش آن سالم باشد و کاملا به جداره گوشت چسبیده و فاقد هرگونه فضای خالی باشد.

 

الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 13802
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید