متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/05/11
  • - تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه هایی جهت جدا نگهداشتن مواد غذایی پخته از غذای خام

توصیه هایی جهت جدا نگهداشتن مواد غذایی پخته از غذای خام

مواد غذایی خام بویژه گوشت قرمز، مرغ و غذای دریایی و شیرآبه آنها، می توانند منبعی از عوامل بیماری زا باشند. از جمله راههای ورود میکروب ها به داخل موادغذایی، تماس با انسان، تجهیزات ... در طی آماده سازی و جابجا شدن، به طور اتفاقی از طریق هوا، آب و خاک، آلودگی های متقاطع و همچنین فلور طبیعی موجود در مواد غذایی خام می باشد.

 

منظور از آلودگی متقاطع انتقال میکروارگانیسم از غذای خام به غذای پخته می‌باشد. به وسیله حرارت ( بالاتراز 65درجه) در طی فرآیند پخت می توانیم ماده غذایی را به مدت طولانی تری نگهداری کنیم، زیرا میکروب ها و آنزیم ها در اثر حرارت غیر فعال شده و یا از بین می روند.

بنابراین توجه به این نکته مهم است که برای جلوگیری از انتقال میکروارگانیسم ها، مواد غذایی پخته باید از مواد غذایی خام کاملا جدا نگه داری شوند. رعایت اصل جداسازی نه تنها در زمان پخت ضروری است بلکه در طول تمام مراحل آماده سازی غذا نیز باید رعایت گردد.

بدین منظور در هنگام خرید، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و غذاهای دریایی را از سایر اقلام خریداری شده جدا نگه داری کنید. در یخچال به منظور جلوگیری از آلودگی متقاطع گوشت قرمز، غذای دریایی و ماکیان خام را در زیر غذاهای پخته و آماده برای مصرف نگهدارید.

مواد غذایی را در ظروف دردار نگهداری کنید تا از تماس بین مواد غذایی آماده شده و مواد غذایی خام جلوگیری شود. بشقاب هایی را که برای غذاهای خام استفاده نموده اید را تمیز بشوئید. از یک بشقاب تمیز برای غذاهای پخته استفاده نمائید. بدین ترتیب با رعایت چند نکته ساده می توانید از سلامت خود و خانوادتان در مقابل بیماری ها محافظت کنید.

"الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 27081
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید