متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/05/26
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به نقرس

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به نقرس

نقرس بیماری است که با تجمع کریستال های اورات در مفصل شست پا، مفاصل کوچک دست ها و مچ دست ها و آرنج ها، و همچنین گرمی و درد مداوم و محدودیت حرکت مفاصل و درد شدید شبانه همراه است.

 

درمان این بیماری در مرحله حاد، استراحت در بستر تا برطرف شدن التهاب و درد و همچنین دارو درمانی از جمله تجویز داروهای ضد نقرس (مانند کلشی سین و آلوپورینول)، تجویز داروهای مسکن ضد التهاب غیراستروئیدی و داروهای کورتیکواستروئیدی می باشد.

در این میان رعایت نکات تغذیه ای می تواند نقش مهمی در جلوگیری از تشدید بیماری نقرس داشته باشد که در ادامه به آن پرداخته می شود.

1-     پرهیز از مصرف غذاهای سرشار از پورین

این غذاها سبب تولید اسید اوریک بسیار زیادی در بدن می شود که سبب تشدید بیماری نقرس می گردد. معمولا غذاهایی که منبع خوب پروتئین هستند، حاوی پورین زیادی می باشند. مانند گوشت قرمز، غذاهای دریایی (ماهی و میگو)، احشا داخلی مانند کله پاچه، مغز، جگر و ماکیان.

2-     محدود کردن مصرف غذاهایی با سطح متوسط از پورین

این مواد غذایی شامل مارچوبه، گل کلم، اسفناج، ریواس، انواع لوبیا ها، قارچ و عدس می باشند که این موارد در زمان حملات نقرس باید کاملا حذف شوند.

3-    خودداری از مصرف زیاد چربی ها

زیرا چربی زیاد مانع دفع اسید اوریک می شود و سبب افزایش حملات و درد نقرس می گردد.

4-    محدود کردن مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن، توت فرنگی و زرده تخم مرغ

این مواد سبب اسیدی شدن خون می شوند که این عامل به تشکیل کریستال های اورات کمک کرده و سبب افزایش حملات نقرس در گروهی از بیماران می گردد.

5-    مصرف روزانه حداقل 8 لیوان آب

6-    مصرف محلول بسیار رقیق شده سرکه سیب

این محلولی یک نوشیدنی کمک کننده به این بیماران است. برای تهیه آن می توان مقدار 2 ق چ سرکه سیب را به 450 سی سی آب اضافه کرده و این محلول را 3 بار در روز به همراه غذا استفاده کنید.

7-    کاهش وزن در بیماران دارای اضافه وزن و چاقی

اگر اضافه وزن دارید و یا چاق هستید، سعی کنید تحت نظر متخصص تغذیه به آرامی وزن خود را کاهش دهید، زبرا رژیم های سخت و شدید می تواند سبب افزایش اسید اوریک در خون شوند. توجه داشته باشید که چاقی به تنهایی نیز می تواند سبب افزایش اسید اوریک خون گردد.

بنابراین به جرات می توان گفت که ورزش و تغذیه صحیح می تواند از عوارض وخیم نقرس جلوگیری کنند.

«نسرین نسیمی» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 65073
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید