متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/12/22
  • - تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

توصیه های تغذیه ای در ایام نوروز

توصیه های تغذیه ای در ایام نوروز

    ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال نو لطفا به نکات تغذیه ای  زیر توجه بفرمایید:

 

1.     سعی کنید در دید و بازدیدهای عید، انتخاب اولتان از گروه سبزیجات مثل خیار باشد.

2.      انتخاب بعدی از گروه میوه ها و بیشتر از میوه های کم کالری مانند کیوی، سیب، و مشابه آن باشد.

3.      برگه های میوه ها که در بعضی موارد در سفره های عید مشاهده می شوند نسبتا کم کالری می باشند.

4.     انتخاب بعدی را از آجیل های کم نمک یا بدون نمک داشته باشید. نخود نسبتا آجیل کم کالری می باشد زیرا در حقیقت از گروه حبوبات است. تخمه های با اندازه ی کوچک نیز انتخاب خوبی هستند زیرا در واحد زمان مقدار کمی میل می شوند. مغزهای آماده و بخصوص نمک دار که خوشمزه تر می باشند مانند بادام هندی، بادام معمولی، بادام خاکی، و پسته حاوی کالری بالایی می باشند. پیشنهاد می شود مصرف آجیل از یک قاشق غذا خوری در روز بیشتر نشود.

5.     در صورت تمایل به شیرینی لطفا نکات ذیل را دقت فرمائید:

مصرف شیرینی در دید و بازدید های عید رایج است ولی به خاطر داشته باشید که مواد نشاسته ای و قندی که در شیرینی جات وجود دارند در صورتی که مازاد بر نیاز بدن باشد می تواند به راحتی به چربی تبدیل گردد و فرد را چاق می سازد و به این ترتیب می توانند در مقادیر زیاد منجر به افزایش چربی خون از نوع تری گلیسرید شوند. بنابراین توصیه می شود مصرف شیرینی جات حدالامکان به شیرینی های خشک و کوچک در میان وعده ها و با فاصله زیاد از وعده های اصلی محدود شود.

6.     در کودکان زیاده روی در مصرف تنقلات و شیرینی جات در این ایام اغلب باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ و گاهی در اثر مصرف فراوان تخمه با پوست یبوست ایجاد می شود و همچنین مانع مصرف وعده های اصلی غذایی می شود بنابراین توصیه می شود مصرف این مواد غذایی در کودکان در این ایام تحت مراقبت و کنترل باشد و بجای در دسترس بودن این مواد برای کودکان بیشتر میوه جات را در اختیارشان بگذارید.

7.     ممکن است در این ایام مصرف سبزیجات و آب محدود شود که  به همراه کاهش فعالیت در این ایام می تواند به یبوست و مشکلات گوارشی منتهی گردد. بنابراین توصیه می گردد که در ایام عید نوروز از گروه سبزیجات بیشتر استفاده کنید و مصرف کافی آب را نیز فراموش نکنید.

8.     توصیه می شود که در مهمانی ها بیشتر از غذاهای کم کالری مثل آش، سوپ، سبزیجات، حبوبات و کبابی به جای غذاهای سرخ شده و پر کالری استفاده کنید و سعی کنید حجم کمی از غذا را برای خود در ظرف بکشید و بیشتر از سالاد و ماست استفاده کنید.

9.     توجه داشته باشید که در این ایام فعالیت روزانه خود را داشته باشید و از بی تحرکی اجتناب کنید.

10. توجه داشته باشید که در دید و بازدید های عید نوروز نظم خواب شما را بر هم نزند زیرا اختلال در نظم خواب سلامتی بدن شما را به خطر می اندازد. ./ف نوروزی فرد

 " افروز پیش بین" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه وعلوم غذایی

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 75647
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید