متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/05/15
  • - تعداد بازدید: 30
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های لازم هنگام مصرف مواد غذایی کنسرو شده

توصیه های لازم هنگام مصرف مواد غذایی کنسرو شده

هدف از کنسرو کردن مواد غذایی نگهداری طولانی این محصولات می باشد. در هنگام استفاده از این محصولات باید به چند نکته توجه کرد که در ادامه به آن می پردازیم. یکی از نکات مهم که قبل از مصرف کنسروها باید رعایت شود، حرارت دادن مواد غذایی کنسرو شده (جهت از بین بردن سم خطرناک بوتولیسم احتمالی موجود) حداقل به مدت 20 دقیقه در آب جوش می باشد. با جوشاندن کنسروها در مدت زمان ذکر شده سم بوتولیسم ترشح شده توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم از بین می رود.
 
 
 
 

به منظور گرم کردن مواد غذایی کنسرو شده قوطی کنسرو چه به صورت در بسته و چه باز شده مستقیما روی شعله قرار داده نشود .زیرا حرارت مستقیم موجب ذوب لحیم جداره قوطی و ورود ذرات فلز به داخل موادغذایی می گردد.

از طرف دیگر خصوصا در مورد قوطی های باز شده حاوی ماده غذایی که مستقیما روی شعله قرار داده شده اند حرارت باعث تسریع  واکنش شیمیایی بین ماده غذایی و جداره داخل قوطی و فساد آن می گردد.

 

در هنگام استفاده از مواد غذایی کنسرو شده، پس از باز کردن قوطی های کنسرو، محتویات آن فورا" خارج و در ظرف دیگری ریخته شود چرا که ممکن است ماده غذایی بعد از باز کردن درب قوطی در مجاورت اکسیژن هوا با جداره داخل قوطی هر چند که اندود هم شده باشد وارد واکنش شود .

نکته مهم دیگری که باید در هنگام نگهداری مازاد محتویات قوطی کنسرو رعایت شود استفاده از ظروف شیشه ای و نگهداری در یخچال می باشد.

کنسرو ها را می توان مدتها بدون استفاده، در یخچال نگهداری کرد. البته باید این نکته را بخاطر داشته باشید که محتویات کنسرو در داخل قوطی به تدریج با یکدیگر و حتی با جداره داخلی قوطی وارد فعل و انفعالات شیمیایی می شوند و بنابراین مصرف کنسروهایی که سالها مانده اند صحیح نیست . این چنین کنسرو هایی معمولا با بوی کهنگی و مزه تند و نامطبوعی همراه می باشند.

 

در هنگام مشاهده نشت مواد غذایی داخل قوطی خصوصا" در مورد قوطی هایی که ضربه دیده اند از مصرف آن خودداری کنید چرا که تماس محتویات با هوای خارج می تواند موجب فساد و سمیت آن گردد.

زنگ زدگی قوطی های کنسرو ممکن است بعلت سرد کردن بیش از حد قوطی ها و تعریق رطوبت هوا روی بدنه قوطی و یا نگهداری طولانی مدت آنها در محیط مرطوب باشد. اگر بعد از زدودن زنگ سوراخ دیده شود احتمال فساد زیاد است در نتیجه از مصرف آن باید خودداری شود. و اگر سوراخ دیده نشود، باید محتوی قوطی هر چه زودتر مصرف گردد.

 

" الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 


 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 27288
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید