تولید موز طلایی
تولید موز طلایی
محققان بعد از سالها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی، موز طلایی تراریخته را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin A را داراست.
موز در آفریقا منبع نشاسته است اما سطوح کمی از مکملهای غذایی از
جمله A و آهن دارد. عواقب کمبود ویتامین A بسیار شدید است.
تخمین زده شده که هر ساله 650000 تا 700000 کودک
در سراسر جهان از کمبود A میمیرند و چند صد هزار نفر
دیگر نابینا میشوند.
روند اصلاح ژنتیک منجر به شناسایی و انتخاب ژنهایی از موز شده است که میتواند برای افزایش pro-vitamin A در میوههای موز استفاده شود.
در پروژهی انجام گرفته، یک ژن از موزهای پاپوآگینهنو که به طور
طبیعی pro-vitamin A زیاد اما خوشههای
کوچکی دارد، به موز کاوندیش وارد شد و بعد از سالها توانستند موز تراریخته ای را
تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin A را داراست.
" الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید