متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/12/24
  • - تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

خرید نوروزی:آجیل

خرید نوروزی:آجیل

آجیل از جمله غذاهایی است که در صورت تازه و سالم بودن، مصرف کم آن بسیار مفید است. این گروه غذایی دارای مزایا و معایبی است که به شرح زیر می باشد:

 

1-     کالری بالایی دارند. این گروه اگرچه حاوی مواد مغذی ضروری و مهم است ولی کالری بالایی را به بدن شما می رساند که باید به درستی محاسبه و در سهم غذا روزانه تان لحاظ شود.

2-     محتوای سدیم بالایی دارند. اگرچه سدیم آجیل بالا نیست ولی در مراحل آماده سازی معمولا به آنها نمک اضافه می شود.

3-     مصرف بیش از حد آجیل به دلیل داشتن مقدار زیادی چربی و نمک هم برای افراد سالم و هم برای مبتلایان به فشار خون بالا و بیماری قلبی- عروقی نامناسب است.

 

در خصوص خرید آجیل، اغلب مردم به آجیل های فله که در مغازه ها وجود دارد روی می آورند اما خرید آجیل بسته بندی کارخانه ای بیشتر توصیه می شود زیرا:

1-     کارخانجات فراوری و بسته بندی، ملزم به آزمودن مستمر مواد اولیه و محصولات هستند و لذا در محصولات آنها احتمال قارچ و آفت خیلی کمتر است.

2-     در شرایط نگهداری در انبار ها و فروشگاه ها نیز، نوع بسته بندی مانع از نفوذ رطوبت و حشرات می شود.

3-     از سویی بازرسان دانشگاه های علوم پزشکی بر واحد های تولیدی و بسته بندی نظارت دارند و امکان رهگیری محصولات آلوده و اعلام شکایت در صورت بروز مشکل، راحت تر و سریع تر است.

توصیه می شود برای تامین آجیل مورد نیاز ، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

1-     سعی کنید آجیل را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید و به هیچ عنوان از دست فروشان آجیل را خریداری نکنید.

2-     آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی و ترشیدگی داشته باشد.

3-     وجود حفره یا کپک زدگی آجیل از علائم کهنگی و فساد است.

4-     سعی کنید آجیلی را انتخاب کنید که شور نباشد.

میوه

ü      در انتخاب میوه، انواع پرفیبر و کم قند آن را خریداری کنید.

ü      میوه های خراب و لک دار نخرید چون خرابی این میوه ها می تواند به تمام سطح خود میوه و حتی سایر میوه ها هم منتقل و باعث غیرقابل استفاده شدن آن ها شود.

ü      میوه هایی که شکستگی و بریدگی دارند را نخرید زیرا امکان انتقال و نفوذ آلودگی های محیطی و بقایای سموم و کود های شیمیایی به داخل میوه های شکسته وجود دارد.

ü      سیب قرمز سالم باید کاملا سفت و کمی سنگین باشد. سیب های قرمز سبک معمولا پوک و خراب هستند.

ü      پرتقال و نارنگی سالم هم باید بدون لک و زدگی در پوست باشند.

ü      اگر پرتقالی تازه و آبدار باشد نباید پوست آن با فشار انگشتان دست به سادگی فرو رود.

ü      اگر قصد خرید کیوی دارید بهتر است یک هفته قبل از عید انواع سفت این میوه را خریداری کنید و آن ها را به صورت نشسته داخل نایلونی در بسته کنار دو تا سه عدد سیب قرار دهید.

ü      دانه های کوچک و کمی زبر و لکه های تیره روی پوست موز می تواند نشان دهنده ی رسیدگی بیش از حد موز باشد.

 "افروز پیش بین" کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 56799
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید