متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/11/19
  • - تعداد بازدید: 19
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

درمان دیابت با ماست‌ پروبیوتیک تراریخته

درمان دیابت با ماست‌ پروبیوتیک تراریخته

محققان یک گونه باکتریایی موجود در ماست‌های پروبیوتیک را طوری اصلاح ژنتیکی کرده‌اند که در بدن انسان تولید انسولین در سلول‌های روده را القاء کند. افراد دیابتی با مصرف این ماست قادر خواهند بود انسولین مورد نیاز خود را تامین کنند.
 
 

در این مطالعه بیش از 30 کودک که به طور ژنتیکی از دیابت وابسته به انسولین رنج می‌بردند، مورد بررسی قرار گرفتند. این بررسی‌ها نشان داد وجود یک گونه نامعمول از باکتری روده منجر به ابتلا آنها به این بیماری شده است.

محققان دریافتند که این کودکان نسبت به سایرین تعداد کمتری باکتری در روده خود دارند. به لحاظ آماری نشان داده شد که میکروبیوم روده آنها حدود 25 درصد نسبت به هم‌ سن و سالانشان کمتر است.

در سویی دیگر باکتری هایی که آغازگر واکنش‌های التهابی روده هستند در این افراد بیشتر بودند.

در این پروژه محققان گونه‌ای از باکتری به نام «لاکتوباسیلوس گاسری» را به طور ژنتیکی اصلاح کردند. این باکتری در ماست‌های پروبیوتیک دیده می‌شود. در این اصلاح ژنتیکی محققان ژن تولید انسولین انسانی را به ژنوم باکتری منتقل کردند.

آزمایش‌ها بر روی موش‌ نشان داد که استفاده از این باکتری‌ها سلول‌های روده ای را به گونه‌ای القاء می‌کنند که آنها مانند سلول‌های پانکراسی اقدام به تولید انسولین می‌کنند.

همچنین هدف از درمان این است که قند خون را تا حدامکان به میزان طبیعی (100–70 میلی‌گرم در دسی لیتر) نزدیک کنیم، به این ترتیب پیشرفت عوارض درازمدت دیابت که نتیجه آسیب رسیدن به بعضی از اعضای بدن است، کند یا متوقف می‌شود و شخص می‌تواند به زندگی عادی و طبیعی خود ادامه دهد.

 

"الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 36836
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید