رابطه تغذیه و خستگی
داشتن استرس به همراه برنامه غذایی نامناسب باعث ایجاد خستگی میشود. خستگی مزمن به سختی قابل تشخیص است. این حالت طوری است که شخص دائما احساس خستگی میکند و با استراحت کردن برطرف نمیشود و تا 50 درصد فعالیت فرد را کاهش میدهد که تا 6 ما ه ادامه دارد.
مهمترین عامل ایجاد خستگی، کمبود انرژی در بدن است البته پرخوری و چاقی نیز به اندازه کم خوری و ضعف در ایجاد خستگی مزمن موثر است .
مواد غذایی که در ایجاد خستگی موثر است
نان سفید بدون سبوس مثل باگت و لواش و فانتزی، گوشت قرمز، روغنهای نباتی جامد، شکر و غذاهای فرایند شده مثل کنسرو، نوشابه و ....
برخی مواد غذایی که احساس خستگی را کاهش میدهند یا از بین میبرد شامل موارد زیر است:
غذاهای غنی از پتاسیم و منیزیم
مواد غذایی غنی از آهن
سبزیجات و میوههای تازه، مرکبات، انواع توت، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، هندوانه، سیبزمینی و سبزیجات دارای برگ سبز و ...
توصیههای تغذیهای برای جلوگیری از خستگی
*غذاهای چرب و دارای کافئین خواب شما را بر هم میزند.
*صبحانه کامل و سالم بخورید.
*در طی روز وعدههای غذایی کوچک با فاصلهی زمانی کم مصرف کنید.
*مصرف شکر و کافئین را کاهش دهید.
* حتیالامکان شیرینی و شکلات مصرف نکنید بلکه از منابع غذایی حاوی کربوهیدرات شامل برنح، گندم و سایر غلات، نان، ماکارونی، سبزیجات و سیب زمینی و ... استفاده کنید.
* از منابع غذایی حاوی پروتئین شامل تخم مرغ، شیر، لبنیات، انواع گوشت و حبوبات استفاده کنید.
* از منابع غذایی حاوی منیزیم مانند جو، جوانه گندم، ماهی، بادام زمینی، شیر، آجیل و تخمه کدو استفاده کنید./ف.نوروزی فرد
"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
نظر دهید