متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/03/31
  • - تعداد بازدید: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اختلالات گوارشی از شایع ترین اختلالات و مشکلات بهداشتی به شمار می روند. بیماری رفلاکس معدی‌-مروی (GERD: Gastroesophageal Reflux Disease)، یک بیماری مزمن گوارشی می‌باشد و هنگامی ایجاد می‌شود که اسید معده و یا گاهی‌ اوقات محتویات معده به مری برگشت داده شود.

تقریبا حدود 8-7 % مردم روزانه سوزش سر دل ناشی از رفلاکس مکرر محتویات معده را تجربه می­کنند. در حدود 40-20 % بزرگسالان علائم رفلاکس را حداقل یک بار در هفته گزارش می­کنند. علائم بیماری متغیر بوده و شامل رفلاکس ترشحات معده، سوزش سر دل، درد در زیر قفسه سینه، آروغ زدن و اسپاسم مری می­باشد. بیماری دراز مدت فرسایشی ممکن است منجر به زخم شدن مری، تنگی مری و در بعضی موارد دیس فاژی (اشکال در بلع) شود.

عادات غذایی و انواع به خصوصی از غذاها می­توانند نقش قابل ملاحظه­ای در شروع، درمان و پیشگیری از بیشتر اختلالات گوارشی بازی کنند. از جمله فاکتورهای مهم کافئین، الکل، تنباکو و استرس هستند و از جمله فاکتورهای رژیمی مهم شامل: چربی رژیمی، شکلات، پیاز، نعنا، ادویه­ها، مرکبات، شراب و نوشیدنی­های کربناته هستند که با محدود کردن آن­ها می­توان به بهبود این اختلال گوارشی کمک کرد. همچنین غذاهایی با pH اسیدی مثل آب مرکبات، گوجه فرنگی و نوشیدنی­های بدون الکل ممکن است باعث درد در مری ملتهب شوند. غذاهای حجیم و پر چرب نیز منجر به تاخیر در تخلیه معده و افزایش ترشحات اسیدی می­شود. در نتیجه اندازه و زمان بندی وعده­های غذایی بسیار مهم است. اما موثرترین کار، خودداری از صرف غذا چندین ساعت قبل از استراحت باشد.

به طور کلی رعایت توصیه­های زیر در کنترل علائم بسیار حائز اهمیت است:

پرهیز از وعده­های غذایی حجیم و پرچرب

پرهیز از خوردن حداقل 3-4 ساعت قبل از استراحت کردن

پرهیز از سیگار کشیدن

پرهیز از مصرف نوشیدنی­های الکلی

پرهیز از غذاها و نوشیدنی­های محتوی کافئین

راست نشستن و پرهیز از فعالیت­های شدید بلافاصله بعد از خوردن غذا

مصرف یک رژیم غذایی سالم و مغذی و محتوی فیبر کافی

پرهیز از غذاهای اسیدی، پرچاشنی به ویژه در زمان التهاب

کاهش وزن در صورت اضافه وزن/ف.نوروزی فرد

"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 126669
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید