متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/12/23
  • - تعداد بازدید: 130
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

رژیم غذایی مفید برای کاهش چربی دور شکم

رژیم غذایی آتلانتیک، نوعی رژیم غذایی سنتی است که در شمال غربی اسپانیا و شمال پرتغال محبوب است.

متخصصان می گویند این رژیم غذایی چربی شکم را کاهش می دهد و سطح کلسترول مفید یا HDL را بهبود می بخشد.

در رزیم غذایی آتلانتیک مقدار زیادی ماهی و غذاهای دریایی، سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، لوبیا، روغن زیتون، میوه های خشک (به ویژه شاه بلوط)، شیر و پنیر موجود است. در این رزیم غذایی گوشت نیز در حدی کنترل شده مصرف می شود.

در مطالعه ای که نتیجه آن هفته گذشته در "جامانت ورک اوپن" منتشر شد، بیش از 200 خانواده از جامعه روستایی "ای استرادا"، از مارس 2014 تا مه 2015 بررسی شدند. در این مطالعه 121 خانواده از رژیم غذایی آتلانتیک پیروی کردند و 110 خانواده به رژیم غذایی معمول خود ادامه دادند. افرادی که قرار بود از رژیم غذایی آتلانتیک پیروی کنند، طی سه جلسه آموزشی با رژیم غذایی جدید آشنا شدند. این افراد هم چنین خدمات افزوده ای مانند کلاس آشپزی، جزوه و کتاب های آموزشی و سبد های غذایی دریافت کردند.

متخصصان در شروع مطالعه و سپس بعد از شش ماه، داده های مربوط به میزان مصرف مواد غذایی، فعالیت بدنی، مصرف دارو و سایر متغیرها را جمع آوری کردند. متخصصان اسپانیایی هم چنین دور کمر، سطح تری گلیسیرید، سطح کلسترول مفید یا HDL، فشار خون و سطح گلوکز خون افراد شرکت کننده را در وضعیت ناشتا اندازه گیری کردند. این پنج مورد در واقع عامل سندروم متابولیک هستند، مجموعه ای از شرایط که خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع دوم و سکته را افزایش می دهند.

از 457 شرکت کننده ای که در شروع این کارآزمایی سندروم متابولیک نداشتند، 23 نفر در طول دوره شش ماهه پژوهش به آن مبتلا شدند. از این میان، 17 شرکت کننده ، (7.3 درصد) از رژیم غذایی سنتیشان پیروی کرده بودند و شش شرکت کننده (2.7 درصد) به رژیم غذایی آتلانتیک روی آورده بودند.

هم چنین از 117 شرکت کننده ای که در شروع مطالعه شاخص های سندروم متابولیک داشتند، 18 نفر (28.6 درصد) از رژیم غذایی آتلانتیک پیروی کرده بودند و 16 نفر (29.6 درصد)در گروه کنترل، این عارضه را دیگر نداشتند.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش متخصصان، رژیم غذایی آتلانتیک بر فشار خون بالا، سطوح بالای تری گلیسیرید یا سطح بالای گلوکز ناشتا تاثیری نداشت، اما اندازه چربی دور کمر و سطح کلسترول HDL را بهبود بخشید.

به گزارش ایندیپندنت، "میشل روتنشتاین"، متخصص تغذیه که تخصصش بیماری های قلبی است در این زمینه می گوید : رژیم غذایی آتلانتیک به دلیل تمرکز بر غذاهای سرشار از مواد مغذی و عادت های غذایی خانواده محور، قابلیت زیادی برای افزایش سلامت دارد.

دکتر "چنگ هان چن"، متخصص قلب از کالیفرنیا هم می گوید : لین رژیم غذایی بسیار مشابه رژیم غذایی مدیترانه ای است که به خوبی بررسی شده و مفید است.

رژیم غذایی مدیترانه ای هم بر مصرف سبزیجات، میوه ها، لوبیاها، عدس، آجیل، غلات کامل و روغن زیتون بکر تاکید دارد و هم چنین مصرف متوسط ماهی، پنیر، ماست و ... را شامل می شود. این رژیم غذایی اجتناب از مصرف گوشت قرمز، شیرینی، نوشیدنی های شیرین و کره را توصیه می کند.

این رژیم های غذایی بالقوه می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، سرطان، سکته و حتی زوال شناختی مانند زوال عقل و آلزایمر را کاهش دهند. این رژیم های غذایی هم چنین عملکرد معده-روده، یعنی "میکروبیوم روده" را بهبود می بخشند./ف.نوروزی فرد

"صبا خطاپوش" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 97713
کلیدواژه