دانشکده تغذیه و علوم غذایی
عوامل موثر در کنترل فشارخون
عوامل موثر در کنترل فشارخون
فشار خون همان افزایش فشاریست که خون به سطح داخلی رگ ها وارد می کند.
عوامل زیادی در تغییرات فشارخون موثر هستند مثل مصرف سیگار و الکل، فشار عصبی، فعالیت فشرده و... ، فشارخون در حالت عادی با این عوامل بالا می رود اما در افراد دارای فشار خون بالا درحالت استراحت هم بالا می باشد.
برای کنترل آن ابتدا باید پیشگیری کرد که فشارخون در حالت نرمال قرار داشته باشد، از عواملی که باعث تحریک آن می شوند دور ماند مثل فشار و استرس های روحی، تغذیه نامناسب، زندگی بی تحرک، اضافه وزن و...
تغییراتی که می توانید در رژیم غذایی ایجاد کنید باعث کنترل این بیماری می شود، سعی کنید مصرف چربی و نمک را به حداقل برسانید چون مصرف بی رویه آنها باعث تشدید پرفشاری خون می شود.
در آشپزی به جای مصرف نمک زیاد برای طعم دار کردن غذا از انواع چاشنی ها و سبزی های معطر مثل ترخون، زنجبیل، فلفل سیاه، سیر و موسیرو...استفاده کنید.
منابع پتاسیم و کلسیم را در برنامه غذایی خود داشته باشید، وجود کلسیم علاوه بر استحکام استخوان و انقباض ماهیچه ها برای کنترل فشارخون ضروری می باشد زیرا کمبود آن دربروز پرفشاری خون و بیماری های قلبی-عروقی موثر می باشد.
بنابراین منابع کلسیم نظیرشیر و ماست و کشک و دوغ را فراموش نکنید و مصرف نوشابه و شیرینی جات و فست فود، شوریجات، محصولات فراورده مثل سوسیس و کالباس را به حداقل برسانید و سعی کنید آنها را حذف کنید.
متاسفانه فشارخون بالا علائم خاصی ندارد که فرد متوجه بالا رفتن آن شود اما در بعضی موارد ممکن است با سردرد وسرگیجه و در موارد شدیدتر با خون دماغ متوجه بالا رفتن فشارخون خواهید شد.
وزن خود را کنترل کنید تا در محدوده نرمال قرار داشته باشد، روزانه ورزش هایی مثل پیاده روی و شنا داشته باشید، دستگاه فشارسنج در خانه داشته باشید، از مصرف الکل و دخانیات دوری کنید،به پزشک خود مراجعه کنید و داروهایی که برای کنترل فشارخون مصرف می کنید را طبق دستور پزشک استفده کنید.
" عهدیه مرادی " کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید