متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/06/15
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

مضرات نوشیدنی نوشابه را بهتر بشناسیم

مضرات نوشیدنی نوشابه را بهتر بشناسیم

همه ی ما از مضرات نوشیدنی به نام نوشابه آگاه هستیم. طبق آمار ثبت شده هر فرد ایرانی سالانه حدود 42 لیتر نوشابه مصرف می کند که در مقایسه با مقیاس جهانی که برای هر فرد سالانه حدود 10 لیتر است آمار بسیار وحشتناکی است.

 

از آنجائیکه نوشابه مقدار زیادی قند در ترکیبات خود دارد هیچ گونه مصرف متعادلی برای آن وجود ندارد بنابراین خود را با این جمله که « من فقط گاهی اوقات نوشابه میخورم » گول نزنیم چون حتی با خوردن مقدار اندکی نوشابه مقدار زیادی قند را به بدن خود وارد می کنیم.

در ترکیبات این نوشیدنی از آسپارتام به عنوان قند استفاده می شود که این نوع قند می تواند باعث تشنج، ام اس، دیابت و برخی دیگر از بیماری ها می شود.

برخی افراد تصور می کنند که شیرین کننده های مصنوعی جایگزین خوبی برای قند می باشند اما برخی از این شیرین کننده ها باعث بروز سرطان و ایجاد تومور در بدن می شوند.

گاهی به این فکر می کنیم که چرا افرادی که مدتی نوشابه می خورند به آن اعتیاد پیدا می کنند و این نوشیدنی همراه همیشگی سفره ی آنها می شود این اتفاق به دلیل وجود کافئین در ترکیبات این نوشیدنی می باشد که باعث می شود این افراد مدام به سمت نوشابه جذب شوند.

کافئین موجود در نوشابه باعث عوارضی چون سرطان، فشار خون بالا، تپش قلب و... می شود همچنین برای تولید این نوشیدنی از آب نامرغوب که دارای کلر و فلوراید است استفاده می کنند.

این نوشیدنی به ظاهر خوشمزه فاقد هرگونه ارزش غذایی است و اگر توجه کرده باشید پس از نوشیدن آن احساس تشنگی شدیدی بوجود می آید که بخاطر وجود قند و کافئین بالاست که این دو ماده سبب کاهش آب بدن و همچنین پوسیدگی دندان ها و از بین رفتن آنها در صورت استفاده طولانی مدت می شود.

چند دقیقه بعد از خوردن نوشابه، قند بدن بسیار بالا می رود و کبد ناچار می شود این حجم از قند را به چربی تبدیل کند.

حجم زیاد شکری که در تهیه ی نوشابه بکار رفته است اگر در یک لیوان آب حل کرده و میل کنید باعث بروز حالت تهوع و استفراغ می شود اما در نوشابه با استفاده از فسفریک اسید و برخی دیگر از طعم دهنده ها تغییراتی ایجاد می کنند که خوردن این حجم از شکر را قابل تحمل می کند.

" عهدیه مرادی" کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 28087
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید