متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/02/25
  • - تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

نقش رژیم غذایی در التهاب پروستات

نقش رژیم غذایی در التهاب پروستات

التهاب پروستات یکی از شایع ترین بیماریها در مردان است که اگر کنترل نشود می تواند تبدیل به سرطان پروستات شود. بی اختیاری در کنترل ادرار، وجود کریستال، عفونت یا خون در ادرار و ادرار قطره قطره و مکرر همراه با درد یا سوزش و احساس تخلیه نشدن کامل مثانه و نیز بالا بودن فاکتور PSA در خون نشانه ای بر التهاب یا بدخیمی پروستات است که البته با آزمایشات تکمیلی بیشتر مشخص می شود.

 

علاوه بر سابقه ژنتیکی که در بروز این بیماری بسیار دخیل است، چاقی و اضافه وزن و عدم فعالیت بدنی نیز از عوامل مهمی هستند که زمینه را برای التهاب پروستات فراهم می کند. بنابراین اولین و مهم ترین توصیه به این بیماران آن است که وزن خود را کنترل کنند.

مطالعات نشان داده اند که مردانی که مقادیر زیاد گوشت قرمز، گوشت فراوری شده و سوسیس و کالباس مصرف می کنند به این نوع سرطان بیشتر دچار می شوند و به همین علت توصیه می شود که مصرف گوشت قرمز در این بیماران بسیار محدود شود و هرگز از سوسیس و کالباس استفاده نکنند.

 از طرف دیگر، مصرف کالری زیاد و مصرف مداوم مواد شیرین و قندهای ساده و شکر (مانند انواع شیرینی ها و کیک ها، نوشابه و ...) و نیز مواد غذایی پرچرب مخصوصا چربی های ترانس و اشباع (مانند روغن های حیوانی یا جامد، کره، لبنیات پرچرب و ..) التهاب پروستات را بیشتر می کنند که در رژیم غذایی باید بسیار محدود شوند و توصیه می شود که شیر و لبنیات مصرفی حتما از نوع پاستوریزه باشد و از نوع کم چرب یا بدون چربی مصرف شود.

تحقیقات نشان می دهد که هرچه مصرف میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی بیشتر باشد، بعلت خواص آنتی اکسیدانی احتمال بروز بیماری پروستات کمتر می شود. مصرف سبزیها و میوه های سبز، زرد، نارنجی و قرمزرنگ بویژه گوجه فرنگی، انواع توت ها، انواع کلم ها، مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت، انار، هندوانه، فلفل دلمه ای های رنگی، سیر و پیاز، هویج و چغندر نقش محافظتی مهمی در پیشگیری از التهاب و بزرگ شدن پروستات دارد.

گوجه فرنگی حاوی رنگدانه قرمز بنام لیکوپن است که نقش مهمی در کاهش سطوح PSA و التهاب پروستات دارد. لازم به ذکر است که لیکوپن به هنگام حرارت دیدن مثلا در قالب املت یا بصورت گوجه فرنگی پخته در انواع خوراک، اثربخشی بیشتری دارد. لیکوپن در هندوانه، فلفل دلمه ای های قرمز، پرتقال های توسرخ، گریپ فروت و زردآلو نیز یافت می شود که توصیه می شود مردان روزانه از این منابع غذایی استفاده کنند.

رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر، مصرف حبوبات و غلات کامل بدلیل فیبر بالا و مصرف منابع اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی و غذاهای دریایی و مغزها مانند گردو و بادام و روغن زیتون باید مورد توجه قرار گیرد. مصرف مواد غذایی مانند آووکادو، سویا و جوانه گندم بدلیل اینکه سرشار از بتاسیتواسترول هستند که بزرگ شدن پروستات را کاهش می دهد، نیز می تواند مفید باشد./ ف نوروزی فرد

 

"شبنم باقری" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 41386
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید