دانشکده تغذیه و علوم غذایی
نقش مفید کره بادام زمینی
نقش مفید کره بادام زمینی
کره بادام زمینی را می توان به عنوان یک میان وعده جذاب و متفاوت به ویژه برای کودکان و جوانان مطرح کرد که اغلب به همراه میوه ها و سبزیجات مصرف می شود.
بادام زمینی علاوه بر پروتئین، منبع خوبی از فیبر و چربی های سالم و گیاهی است و کره بادام زمینی جزو لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است. از خصوصیات ویژه کره بادام زمینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تامین انرژی: پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب موجود در کره بادام زمینی کمک میکنند تا انرژی لازم روزانه فرد تا حدودی تامین شود و همچنین در پایدار نگه داشتن قند خون مؤثر است و از افت ناگهانی آن جلوگیری میکند.
ایجاد احساس سیری: اسید چرب غیر اشباع و پروتئین موجود در کره بادام زمینی سبب ایجاد احساس سیری میشود. بطور کلی کره بادام زمینی فوق العاده سنگین است و هضم آن به آهستگی انجام می شود که میتواند باعث کاهش مصرف تنقلات و همچنین مانع از پرخوری شود. اما توجه داشته باشید که همواره باید در مصرف کره بادام زمینی میانه روی (در حد 2 قاشق غذاخوری) کنید زیرا مصرف زیاد و روزانه آن می تواند منجر به اضافه وزن زیاد شود.
علاوه بر این، بطور کلی بادام زمینی و کره بادام زمینی بواسطه ترکیبات غذایی که دارند، میتوانند نقش مفیدی بر سلامت داشته باشند. از جمله فیتوسترول موجود در کره بادام زمینی برخلاف کلسترول، برای سلامت قلب مضر نیست و همچنین می تواند خواص ضدسرطانی نیز داشته باشد.
توجه داشته باشید که بادامزمینی جزء مواد غذایی آلرژیزا است و حساسیت به آن میتواند شدید باشد. در نتیجه افرادی که به این ماده غذایی آلرژی دارند، از مصرف کره بادام زمینی خودداری کنند.
همچنین در هنگام خرید کره بادام زمینی برچسب تغذیه ای آن را مطالعه کنید تا مطمئن شوید که از روغن هیدروژنه در آن استفاده نشده باشد.
"نسرین نسیمی" کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید