متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/01/04
  • - تعداد بازدید: 22
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکات مهم در خصوص بهداشت مواد غذایی در طول شیوع ویروس کرونا

نکات مهم در خصوص بهداشت مواد غذایی در طول شیوع ویروس کرونا

طبق نظریه اداره ی ایمنی غذایی اتحادیه اروپا(EFSA) ، تاکنون گزارشی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی وجود ندارد ولی از آنجایی که یکی از راه های ورود این ویروس خطرناک از طریق دهان می‌باشد بنابراین مواد غذایی آلوده شده توسط انسان و محیط می توانند یکی از راه های ورود ویروس به بدن باشد که در این خصوص سازمان بهداشت جهانی و متخصصان بهداشت و ایمنی مواد غذایی توصیه های را به مصرف کنندگان داشته اند که به چندین مورد آن اشاره می گردد:

            قبل از آماده سازی و بین دو مرحله تماس با مواد غذایی خام و غذاهای پخته شده دست های خود را به طور کامل بشویید.

            چاقو و تخته ی برش مورد استفاده برای گوشت خام و غذاهای پخته باید جدا از یکدیگر باشد.

            تخته مخصوص خرد کردن گوشت و سبزی باید بدون درز و ترک خوردگی باشد و پس از هر بار استفاده شستشو شده و ضدعفونی شود.

            از خوردن گوشت حیوانات بیمار یا گوشت های فاقد مهر بهداشتی اجتناب کنید و از مراکز مجاز خریداری کنید.

            در صورت امکان گوشت قرمز و سفید بصورت بسته بندی شده و دارای مجوز بهداشتی خریداری گردد.

            از قطعه قطعه کردن مرغ در واحد‌های عرضه خودداری کرده و در منزل با پوشیدن دستکش و رعایت نکات بهداشتی این کار را انجام دهید. مرغ‌ها آلوده به ویروس کرونا نیستند، اما این احتمال وجود دارد که فردی که اقدام به قطعه قطعه کردن مرغ می‌کند مبتلا بوده و یا وسایل مورد استفاده مثل میز و چاقو و... آلوده به ویروس باشد که در این صورت احتمال انتقال بیماری وجود دارد.

            در مرحله آماده کردن غذا اصول بهداشتی رعایت گردد و غذا نیز به خوبی پخته شود زیرا که تنها راه از بین بردن این نوع ویروس پخت و پز کامل است. 

            میوه و سبزیجات را پس از شستشو و ضد عفونی داخل یخچال قرار دهید.

            از پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی خودداری کنید.

             از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولاً در نانوائی ها وجود دارد پرهیز کنید، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم.

            به منظور اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی می باشد، حرارت دادن مجدد آن قبل از مصرف توصیه می گردد.

             استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می شود.

            کلیه ی موادغذایی بسته بندی شده مانند لبنیات، قوطی رب گوجه، بسته های ماکارانی و... باید قبل از نگهداری در یخچال یا دمای محیط،  سطوح خارجی آنها کاملا با الکل ضدعفونی گردد.

" الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 21631
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید