نکات مهم در نگهداری از ترشی ها
نکات مهم در نگهداری از ترشی ها
نکات مهم در نگهداری از ترشی ها
ترشی و شـوریجات از چاشـنی هـای
پرمصـرف و محبـوب در منطقـه خاورمیانـه و به ویژه ایـران محسوب می شوند که به
دو روش صـنعتی در سطح کارخانه و یا سنتی در سـطح کارگاه های کوچک و
منازل تولیـد و عرضـه مـیگردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: مواد اولیه مورد استفاده در ترشی ها (قسمت های مختلف گیاهی) باید سالم و عاری از هر گونه فساد ظاهری و فساد ناشی از میکروارگانیسم ها باشد.
"الهام باباعلی" با بیان اینکه علائم فساد در ترشیجات شامل رنگ و طعم غیر طبیعی ، بوی نا مطبوع و کپک زدگی است، توضیح داد: کپکها دو نوع بیماریزا و غیربیماریزا هستند که کپکهای بیماریزا، میتوانند بر سلامت بدن از جمله کبد، تاثیر منفی بگذارند.
او اضافه کرد: هرچند تمام کپکها بیماریزا نیستند اما تشخیص بیماریزا بودن یا نبودن آنها فقط در شرایط آزمایشگاهی امکانپذیر است.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی یادآور شد: ترشــی دارای سرکه است که امکان انتشار کپک های بیماریزا در تمام آن را موجب می شود، به همین دلیل بهتر است ترشی های کپکزده دور ریخته شود و از مصرف آنها خودداری شود.
باباعلی ظروف شیشهای را بهترین و مناسبترین ظروف برای تهیه یا نگهداری ترشیها معرفی کرد و توضیح داد: از آنجا که شیشه جزء مواد خنثی محسوب میشود، سرکه نمیتواند با ترکیبات موجود در آن واکنش دهد و هیچ مهاجرتی هم از شیشه به ترشی و از ترشی به شیشه اتفاق نمیافتد.
وی در پایان یادآور شد: ترشیجات و شوریجات 5/1 تا 2 سال در دمای محیط و پس از باز کردن درب، داخل یخچال قابلیت نگهداری دارند.
پایان خبر
نظر دهید