متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/08/16
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

آشنایی با خواص درمانی کدو تخم کاغذی

آشنایی با خواص درمانی کدو تخم کاغذی

 

این گیاه بر اثر یک جهش اتفاقی به وجود آمده است

کدو تخم کاغذی گیاهی علفی، یکساله و متعلق به خانواده کدوئیان است. پژوهشگران معتقدند که این گیاه بر اثر یک جهش اتفاقی به وجود آمده است. این گیاه در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان می روید و منشاء آن اروپا و مناطق گرمسیر آمریکا گزارش شده است.

 
 
 

 

از کدو تخم کاغذی در درمان سرطان پروستات استفاده می‌شود

در پژوهش‌ها آمده است: «با پیشرفت علوم پزشکی و شناخت بیشتر خواص درمانی این گیاه، از آن در درمان مشکلات دستگاه ادراری، شب ادراری در کودکان، التهاب و سنگ‌های مثانه استفاده کردند.

 بعدها با شناسایی اثر درمانی این گیاه در درمان هایپرپلازی خوشخیم پروستات اهمیت و لزوم تحقیق و بررسی پیرامون این گیاه بیش از پیش آشکار شد و در این راستا کشورهای مختلف دنیا گام‌های بلندی را در تولید محصولات دارویی گوناگون از آن برداشتند، به طوری که در حال حاضر در کشورهایی مثل آلمان و اتریش 90 درصد بیماران مبتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات با تجویز گیاهی به ویژه کدو تخم کاغذی درمان می‌شوند.

مغز دانه کدو اثر دفع کرم دارد. از محاسن آن این است که سمی نیست و می‌تواند در دفع کرم اطفال مورد استفاده قرار گیرد.

قسمت گوشت دار کدو اثر ملین، مدر و مغذی، نرم کننده، دفع یبوست و دفع سوء هاضمه دارد.

برای مبتلایان به مرض قند نیز غذای مناسبی است. امولسیون حاصل از بخش له شده مغز دانه در آب و یا شیر اثر آرام بخش دارد و در کاهش بی‌خوابی و تسکین درد ناشی از التهاب مجاری ادراری مؤثر واقع می‌شود.

محققان معتقدند: «با علم به اینکه در بسیاری از کشورها دانه کدو تخم کاغـذی بـه عنـوان پیش غذا و روغن دانه آن جهت استفاده در انواع سس‌هـا و سالادها و نیز در صنایع آرایشی و بهداشـتی و دارویی کـاربرد دارد و نیز اخیراً برخی پژوهشگران امکان استفاده از روغن کدو تخم کاغذی به عنوان سوخت دیزل را مطرح کرده‌اند، توجه به نقش کدو تخم کاغذی به عنوان یـک گیـاه دارویی بسیار اهمیت دارد./ ف نوروزی فرد

 " الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 49877
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید