متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/06/31
  • - تعداد بازدید: 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

آیا روغن زیتون فاسد می شود؟

آیا روغن زیتون فاسد می شود؟

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا روغن زیتون پس از مدتی خراب می شود یا می توانیم آن را به طور نامحدود نگه داریم؟ در حقیقت، اگرچه مدت زیادی طول می کشد، اما روغن زیتون هم پس از مدتی منقضی می شود.

 

از نظر گیاه شناسی، زیتون یک میوه محسوب می شود و میوه ها بالاخره فاسد می شوند! در واقع ممکن است زیتون هم به وضعیتی برسد که در آن خراب شده و یا دیگر طعم خوبی ندارد.

بیشتر روغن های زیتون از زمان بسته بندی 18 تا 24 ماه عمر می کنند. روغن های زیتون فرابکر اغلب کمی کمتر دوام می آورند، یعنی حدود 12-18 ماه از زمان بطری شدن. فراتر از این بازه های زمانی، روغن های زیتون ممکن است طعم های تلخ و ناخوشایند ایجاد کند که ممکن است طعم غذا را خراب کند!

روی اکثر بطری های روغن زیتون تاریخ بسته بندی یا «بهترین زمان مصرف» درج شده است و اگر این موارد را روی بطری نمی بینید، بطری های خود را با «تاریخ خرید» برچسب گذاری کنید. این کار می تواند به ما یادآوری کند که بطری روغن زیتون چه مدت در منزل نگهداری شده است.

فراموش نکنیم روغن زیتون را باید در مکانی خنک و به دور از نور، در بطری های شیشه ای تیره نگهداری کنیم.

به خاطر داشته باشید اگر روغن زیتون را در یخچال می گذاریم، ممکن است ظاهر کمی کدر یا ابری پیدا کند. این یک واکنش عادی به دمای سردتر است و به معنی فاسد شدن روغن نیست.

اگر مصرف روغن زیتون زیادی نداریم، بهتر است بطری های کوچک را خریداری کنیم.

چگونه تشخیص دهیم روغن زیتون فاسد است یا خیر؟

چند راه برای تشخیص بد بودن روغن زیتون وجود دارد:

طعم روغن را امتحان کنید

بهترین راه برای تشخیص خراب شدن روغن زیتون، چشیدن آن است. اما نگران نباشید، چشیدن خطری ایجاد نمی کند، اگر طعم روغن زیتون شما تلخ، ترش یا کهنه است، روغن فاسد شده است.

از حس بویایی خود کمک بگیرید

ایجاد هرگونه بوی زننده و غیرعادی می تواند بیانگر فساد روغن زیتون باشد.

روغن زیتون فاسد ما را بیمار نمی کند. با این حال ممکن است طعم و عطر غذا را خراب کند. همچنین مهم ترین دلیل مصرف روغن زیتون خواص بی نظیر سلامتی آن است. روغن زیتون فاسد خواص خود را از دست می دهد، بنابراین بهتر است از فساد آن پیشگیری کرده و در صورت این اتفاق، آن را دور بریزیم./ف نوروزی فرد

«محمدجعفر دهزاد» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 47435
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید