متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/07/04
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

آیا شکر قهوه ای از شکر سفید بهتر است؟

آیا شکر قهوه ای از شکر سفید بهتر است؟

 علی رغم اینکه امروزه توصیه به مصرف نان های سبوس دار و برنج قهوه ای می شود، اما شکر قهوه ای از لحاظ تغذیه ای هیچ مزیتی بر شکر سفید ندارد. بنابراین مردم باید نسبت به تبلیغ هایی که در این زمینه انجام می شود، هوشمندانه تر رفتار کنند.

 

در ادامه به اختصار درباره تفاوت های شکر سفید و شکر قهوه ای از نظر نحوه فرآوری و ارزش غذایی می پردازیم:

از نظر نحوه فرآوری هر دو نوع شکر پروسه طولانی دارند. در فرآیند تولید شکر سفید، با استخراج عصاره چغندر یا نیشکر و انجام فرایندهای خالص سازی و تشکیل کریستال های شکر و ملاس (به عنوان محصول جانبی فرآیند تولید شکر و فیبر قند) شکر سفید تهیه می شود.

 اما شکر قهوه ای به یکی از دو روش زیر تولید شود: 1- شکر خام که به طور کامل تصفیه نشده است و قبل از فرآیند حذف ملاس از کریستال های شکر بدست می آید. در این روش، دانه های شکر بزرگتر از شکر معمولی با رنگ طلایی می باشد. 2- یا شکر سفید تصفیه شده ای است که به آن ملاس اضافه شده و به رنگ قهوه ای در آمده که در این صورت حتی بیش از شکر سفید فرآوری شده است. همچنین حجم ملاس موجود در شکر قهوه ای، علاوه بر رنگ می تواند بر عطر و طعم شکر تاثیرگذار باشد.

مهمترین نکته در خصوص شکر سفید و قهوه ای بررسی تفاوت آنها در ارزش غذایی است. همانطور که گفته شد، هر دو نوع شکر (سفید و قهوه ای) از لحاظ تغذیه ای مشابه هستند. از نظر کالری، 100 گرم شکر سفید حاوی 396 کیلوکالری است و همین مقدار شکر قهوه ای حاوی 373 کیلوکالری می باشد. همچنین شکر سفید حاوی 97-96% ساکارز است و شکر قهوه ای با توجه به نحوه فرآوری و درصد ملاس، حاوی 96-93 % ساکارز می باشد. بدین ترتیب میتوان گفت که شکر قهوه ای هیچ برتری تغذیه ای به شکر سفید ندارد و تنها تفاوت اصلی بین این دو نوع شکر، طعم و رنگ آنها است. 

مصرف شکر، عامل مهمی در اپیدمی چاقی و علت اصلی بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است . از این رو، اکیدا توصیه می شود که مصرف انواع شکرها و مواد غذایی حاوی شکر زیاد را محدود کنید و آگاه باشید که شکر قهوه ای ارزش تغذیه ای بالا یا کالری کمتری ندارد و در مصرف آن زیاده روی نکنید.

«نسرین نسیمی»، کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67007
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید