متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/03/09
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

با شیرین کننده های مصنوعی بیشتر آشنا شویم: قسمت دوم

با شیرین کننده های مصنوعی بیشتر آشنا شویم: قسمت دوم

اغلب ما به هنگام خرید، بارها به محصولات شیرین شده با شیرین کننده های رژیمی (یا شیرین کننده های مصنوعی) برخورد کرده ایم. با ما همراه باشد تا با انواع این شیرین کننده ها و موارد مصرف آن ها بیشتر آشنا شویم:

 

به طور کلی شیرین کننده های رژیمی، به 2 دسته عمده شیرین کننده های مصنوعی بدون کالری یا تقریبا بدون کالری (مانند آسپارتام، آسه سولفام پتاسیم، ساخارین، استویا) و شیرین کننده ها با کالری اندک (همچون سوربیتول، گزیلیتول و ایزومالت) تقسیم می شوند:

سوربیتول: معمولا در انواع مربا، عسل، آب نبات و نوشابه های رژیمی استفاده می شود. شیرینی سوربیتول، در مقایسه با شکر معمولی حدود %60 بوده و میزان قند آن، به عنوان نوعی قند الکلی، نصف آن است. مصرف زیاد این شیرین کننده به دلیل ایجاد اسهال توصیه نمی شود.

زایلیتول: نوعی قند الکلی که به طور معمول در تولید انواع آدامس، دارو و مکمل های غذایی قابل استفاده می باشد. زایلیتول در مقایسه با شکر معمولی، درصد شیرینی مشابه و  حدود %40 کالری کمتری دارد. این شیرین کننده می تواند اثرات مثبتی در پیشگیری از پوسیدگی دندان داشته باشد.

ایزومالت: معمولا در تولید انواع آب نبات، شکلات، آدامس و مرباهای رژیمی قابل استفاده بوده و منجر به پوسیدگی دندان نمی گردد. شیرینی ایزومالت، در مقایسه با شکر معمولی حدود %55 بوده و میزان کمی قند و کالری برای بدن به همراه دارد.

 

دکتر" سیده مریم عبداله زاده " دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 42174
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید