متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/06/27
  • - تعداد بازدید: 25
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان چه راهکارهایی پیشنهاد می شود؟

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان چه راهکارهایی پیشنهاد می شود؟

سرطان به تقسیم غیرطبیعی و کنترل نشده سلول ها اطلاق می شود که می توانند در سرتاسر بدن پخش شوند. سرطان یک بیماری چند علیتی است که عوامل ژنتیکی، محیطی، پزشکی و شیوه زندگی می توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند.

 

تخمین زده می شود که یک سوم مرگ و میر ناشی از سرطان را می توان به رفتارهای تغذیه ای و سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک بدنی، مصرف الکل و اضافه وزن و چاقی نسبت داد. مصرف دخانیات نیز به میزان قابل توجهی در مرگ ناشی از سرطان نقش دارد. در زیر به برخی از عوامل پیشگیری کننده یا عوامل خطر ایجاد سرطان اشاره می شود:

غذاهای گیاهی: به منظور پیشگیری از سرطان، غلات کامل، سبزیجات، میوه ها و حبوبات را جزء اصلی رژیم غذایی معمول روزانه خود قرار داده و از رژیمی استفاده کنید که روزانه حداقل 30 گرم فیبر را از این منابع غذایی تأمین کند. بدین منظور در بیشتر وعده های غذایی، غذاهای حاوی غلات کامل، سبزیجات غیر نشاسته ای، میوه ها و حبوبات مانند عدس و لوبیا را در نظر بگیرید. رژیم غذایی روزانه باید سرشار از انواع غذاهای گیاهی شامل حداقل 5 واحد از انواع میوه ها و سبزیجات غیر نشاسته ای باشد.

وزن بدن: وزن خود را در محدوده نرمال نگاه دارید و از افزایش وزن در همه سنین جلوگیری کنید. بدین منظور باید دریافت انرژی را کنترل نموده و در فعالیت های بدنی منظم شرکت نمایید.

گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده: مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده را محدود کنید. اگر گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و بره) می خورید، حداکثر مصرف آن سه وعده در هفته معادل 4 تا 6 انس گوشت پخته (113 تا 170 گرم) در هر وعده باشد. در صورت استفاده از گوشت های فرآوری شده، تنها مقدار کمی از آن را مصرف کنید.

نوشیدنی های شیرین شده با شکر: مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر را محدود کنید. بیشتر آب و نوشیدنی های شیرین نشده بنوشید.

مکمل های غذایی: به قصد پیشگیری از سرطان از مکمل ها استفاده نکنید. مکمل های غذایی با دوز بالا برای پیشگیری از سرطان توصیه نمی شوند. به جای آن نیازهای تغذیه ای را از طریق رژیم غذایی برآورده کنید.

نوشیدنی های الکلی: برای پیشگیری از سرطان، بهترین راهکار عدم مصرف الکل است.

غذاهای فرآوری شده: مصرف فست فودها، غذاهای از پیش آماده، دسرها و سایر غذاهای فرآوری شده که حاوی چربی، نشاسته یا قندها می باشند را محدود کنید. محدود کردن این غذاها به کنترل مصرف انرژی و حفظ وزن سالم نیز کمک می کند. به جز این موارد، مصرف نمک را کاهش داده و از مصرف غذاهای کپک زده خودداری نمایید.

فعالیت بدنی: به عنوان بخشی از زندگی روزمره، فعال باشید. حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط ​​یا 75 دقیقه فعالیت شدید یا ترکیبی معادل با هر دو فعالیت بدنی را در هفته انجام دهید. رفتارهای کم تحرک مانند نشستن، دراز کشیدن، تماشای تلویزیون یا سایر انواع تفریحات مبتنی بر مانیتور را محدود کنید./ف نوروزی فرد

"مهسا موذن" دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 47138
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید