دانشکده تغذیه و علوم غذایی
برنج ارغوانی غنی از آنتی اکسیدان
برنج ارغوانی غنی از آنتی اکسیدان
محققین چینی یک روش ژنتیکی توانمند برای انتقال تعداد زیادی ژن به صورت همزمان به آندوسپرم برنج ابداع کرده اند که سطوح بالایی از رنگدانههای افزایشدهندهی آنتیاکسیدان به نام آنتوسیانین تولید میکند.
آندوسپرم بافتی از بذر است که مواد غذایی برای جنین گیاهی فراهم میکند.
با انتخاب و تحلیل توالی ژنهای مسیر سنتزی آنتوسیانین در واریتههای مختلف و تعیین ژنهای معیوب در واریتههای ژاپنی و هندی که آنتوسیانین تولید نمیکنند، 8 ژن مسیر سنتزی به طور اختصاصی در آندوسپرم این واریتهها (ژاپنی و هندی ) با استفاده از روش جدید بیان شدند.
نتایج حاصل نشان داد که برنج با آندوسپرم ارغوانی سطوح بالایی از آنتوسیانین داشته و فعالیت آنتیاکسیدانی در این آندوسپرم نیز بسیار بالا است.
آندوسپرم ارغوانی برنج توانایی خطر سرطانها و بیماریهای قلبی، دیابت و دیگر اختلالات مزمن را کاهش میدهد.
این روش انتقال ژن نیز میتواند برای ایجاد بیوراکتورهای گیاهی به منظور تولید مواد غذایی و دارویی مهم استفاده شود.
"الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید