متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/07/22
  • - تعداد بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

بیماری ریفلاکس معده‌ای-مروی را بشناسیم

بیماری ریفلاکس معده‌ای-مروی را بشناسیم

ریفلاکس معده‌ای-مروی به طور کلی با شل شدن موقت اسفنکتر تحتانی مری (نوعی عضله حلقوی انتهای مری) همراه است، که مستقل از بلع بوده و به محتوای معده اجازه می دهد تا به مری وارد شود. بیماری ریفلاکس معده‌ای-مروی نوعی مشکل جدی تر و مزمن این وضعیت است که با علائم یا عوارض ناشی از برگشت محتوای معده به مری یا حتی حفره دهان (از جمله حنجره) یا ریه همراه می باشد. علائم این مشکل سوزش سر دل و یا برگشت غذا حداقل یک بار در هفته می باشد.

 

شناسایی و درمان عامل زمینه ساز ریفلاکس اولین خط درمان این مشکل می باشد. همچنین در مدیریت علائم ریفلاکس، باید تغییر در سبک زندگی، از جمله اصلاح رژیم غذایی را در نظر داشت. محدود کردن یا اجتناب از غذاهایی خاص ممکن است علائم را در برخی افراد بهبود بخشد. در ذیل به برخی از توصیه ها اشاره می نماییم:

توصیه های تغذیه ای

o از مصرف وعده های غذایی بزرگ و پرچرب خودداری کرده و وعده های غذایی کم حجم و مکرر را به جای سه وعده غذایی بزرگتر در روز انتخاب کنید.

o از خوردن غذا 2 تا 3 ساعت قبل از دراز کشیدن پرهیز نمایید.

o از مصرف شکلات، نعناع، گوجه فرنگی و محصولات حاوی گوجه فرنگی خودداری کنید.

o از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین (همچون قهوه، نوشیدنی های انرژی زا، چای به ویژه چای پررنگ)، نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های الکلی و غذاهای اسیدی (همچون آب مرکبات یا گوجه فرنگی) یا غذاهای پر ادویه پرهیز کنید.

o یک رژیم غذایی متعادل و با فیبر کافی مصرف نمایید.

o در صورت اضافه وزن یا چاقی، کاهش وزن را در نظر بگیرید.

o همچنین توصیه می گردد که فرد دچار ریفلاکس از مصرف غذاهایی که طبق تجربه اش علائم وی را تحریک می نماید، خودداری کرده و از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند.

توصیه های مربوط به سبک زندگی

o در صورتی که در طی شب دچار ریفلاکس می شوید، سر تخت را 20-15 سانتی متر بالا ببرید.

o در صورتی که از دخانیات استفاده می کنید، آن را ترک کرده و از دود آنها نیز دوری نمایید.

o در صورت امکان سطح استرس را کاهش دهید.

o لباس های آزاد و گشاد (در ناحیه کمر) بپوشید، چرا که لباس های تنگ می تواند ریفلاکس را تشدید کند.

 

" مهسا موذن " دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 30914
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید