دانشکده تغذیه و علوم غذایی
تغذیه درمانی در نقرس
تغذیه درمانی در نقرس
نقرس یک نوع شایع و پیچیده از آرتروز است که با حملات ناگهانی و شدید درد، تورم، قرمزی و حساسیت به لمس مفاصل مشخص می شود. به طور کلی علائم نقرس شامل درد مفصلی شدید، ناراحتی طولانی، التهاب و دامنه حرکتی محدود می باشد.
تغذیه درمانی پزشکی در نقرس
P نقرس به علت تجمع بلورهای اورات در مفصل می باشد که در نتیجه باعث التهاب و درد شدید می شود. بدن بر اثر تجزیه پورین، به طور طبیعی اسید اوریک تولید می کند. پورین همچنین در غذاهای خاصی مانند استیک، گوشت و غذاهای دریایی یافت می شود. خوراکیهای دیگری که سطح اسید اوریک را بالا می برند، شامل نوشیدنی های الکلی و به ویژه آبجو و نوشیدنی های شیرین شده با قند میوه (فروکتوز) است.
P در این افراد توصیه به رژیم غذایی معمول و کافی جهت حفظ وزن و پیشگیری از کتوزیس (زیرا گرسنگی و کاهش شدید وزن با افزایش میزان اورات همراه است) می شود.
P چون اغلب بیماران نقرسی هایپرلیپیدمی دارند رعایت رژیم غذایی کم کلسترول، کم چرب و مقادیر کم اسید های چرب اشباع توصیه می شود .
P ترک یا کاهش مصرف الکل
P توصیه به فعالیت بدنی حداقل 30 دقیقه در روز
P در صورت نیاز مکمل یاری با امگا 3 که کاهش دهنده تری گلیسیرید سرمی می باشد .
P استانول ها و استرول های گیاهی که در غذاهایی مانند روغن ذرت، سویا و سایر روغن های گیاهی یافت می شوند، باعث کاهش جذب روده ای کلسترول غذایی می شوند .
P نوشیدن 8 تا 12لیوان آب در روز توصیه می شود.زیرا مقادیر زیاد آب به خروج اسید اوریک اضافی از خون کمک می کند.
P دوری از منابع غذایی حاوی پورین بالا ( ماهی کولی، عصاره گوشت، مغز حیوانی، دل، جگر، قلوه، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، گوشت غاز ، خاویار )
Pمواد غذایی با پورین متوسط ( گوشت ها و ماهی ها به جز موارد فوق، ماکیان، حبوبات، اسفناج، قارچ، 2 تا 3 اونس از گوشت ها و یک واحد از سبزی را می توان مصرف کرد).
Pمواد غذایی کم پورین (غلات ، تخم مرغ ، شیر و ... می توان هر روز مصرف کرد).
"راضیه حسینی" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید