متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/12/09
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تغذیه در سندرم روده تحریک پذیر

تغذیه در سندرم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

علت دقیق سندرم روده (IBS) تحریک پذیر هنوز نامشخص است. این بیماری معمولا از حدود 20 سالگی شروع می شود و در زنان شایع تر از مردان است.

IBS با نام های دیگری چون سندرم عملکرد روده، کولون تحریک پذیر، روده اسپاستیک و کولون اسپاستیک نیز شناخته می شود.

 

 علائم IBS

-          نفخ و دفع مکرر گاز

-           وجود موکوس در مدفوع

-          یبوست

-          اسهال

-          احساس فوریت برای دفع مدفوع

-           احساسی شبیه به نیاز فوری به دفع مدفوع بعداز اینکه یک بار عمل دفع انجام شده است.

-           درد معده و کرامپ شکمی که ممکن است بعداز دفع مدفوع برطرف شود.

 

توصیه های تغذیه ای در IBS

این بیماران بهتر است سعی کنند موارد تغذیه ای زیر را رعایت کنند:

 P از وعده های غذایی مکرر با حجم کم استفاده کنند.  

P در صورت عدم تحمل لاکتوز، مصرف شیر و محصولات لبنی را در رژیم محدود شود.

P قهوه، الکل و شکلات ممکن است در بعضی بیماران با افزایش کرامپ های شکمی همراه باشد و بهتر است در این افراد محدود شود.

P از مواد غذایی نفاخ مثل حبوبات، کاهو و برخی میوه ها در صورت تجمع گاز در دستگاه گوارش پرهیز شود.

P رژیم غذایی متنوع و متعادل باشد و از مصرف غذاهای سرخ کردنی و با حجم چربی بالا در یک وعده خودداری شود.

P در صورت وجود اسهال می توانند از منابع فیبرهای محلول مثل سیب، لوبیا و هویج استفاده کنند. چون این فیبرها در آب حل می شوند و تشکیل ماده ی ژله ای می دهند.

P منابع فیبرهای نامحلول مثل غلات کامل، سبوس گندم و بسیاری از سبزیجات را این بیماران در مواقع یبوست در رژیم خود بگنجانند چرا که با افزایش حرکات روده و حجم مدفوع به درمان یبوست کمک می کند.

بهتر است فیبرها به آهستگی و همراه با مایعات کافی به رژیم اضافه گردند. چرا که اگر این روند سریع باشد ممکن است در افراد حساس منجر به نفخ و دفع مکرر گاز شود.

دقت شود که بهترین راه افزایش دریافت فیبر، خوردن غذاهای پرفیبر است نه مصرف مکمل!

توجه به غذاهایی که معمولا مصرف میکنید و نیز علائم بیماری به مدت چند هفته ممکن است راه خوبی برای کشف این باشد که آیا غذای خاصی شما را اذیت میکند یا نه. اگر فکر می کنید یک غذا سبب میشود شما احساس بدتری داشته باشید آن را نخورید.

و در آخر دقت کنید هیچ غذایی را از رژیمتان حذف نکنید مگر اینکه باعث بدتر شدن علائمتان به دفعات شود!/ف نوروزی فرد

"راضیه حسینی"  کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 55974
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید