متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/12/24
  • - تعداد بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

توصیه های تغذیه ای به منظور کنترل برخی از عوارض گوارشی در سرطان

توصیه های تغذیه ای به منظور کنترل برخی از عوارض گوارشی در سرطان

بیماران مبتلا به سرطان در طول دوره درمان و حتی قبل از تشخیص به بیماری، ممکن است بی اشتهایی، سیری زودرس و کاهش مصرف غذا را گزارش دهند. تغییر در احساس چشایی و بویایی نیز از عوارض معمول این بیماری است. در ادامه به راهکارهای تغذیه ای کنترل کننده این عوارض اشاره می گردد:
 

تغییر احساس چشایی یا بویایی

          مواد غذایی به صورت خنک مصرف شود.

          از چاشنی ها و ادویه جات استفاده گردد.

          در صورت احساس طعم فلزی در دهان، از ظروف پلاستیکی استفاده شود.

          آب مصرفی با لیمو یا سایر گیاهان معطر گردد.

          منابع پروتئینی غیر گوشتی مانند لبنیات یا حبوبات انتخاب شود.

           بهداشت دهانی (به عنوان مثال شستشوی مکرر دهان) رعایت گردد.

بی اشتهایی یا کاهش اشتها

          وعده های غذایی و میان وعده ها به صورت کم حجم، مغذی و مکرر استفاده شود.

          غذاهای غنی از مواد مغذی در دسترس باشد و مرتباً میان وعده مصرف شود.

          مصرف مواد غذایی در زمان هایی که بهترین احساس وجود دارد، به حداکثر رسانده شود.

          وعده ها و میان وعده ها در فضایی دلپذیر خورده شود.

          به خوردن غذا به عنوان بخشی از مرحله درمانی  نگریسته شود.

          به جای انتظار برای گرسنگی، بر اساس ساعت غذا خورده شود.

          مایعات بین وعده های غذایی (نه به هنگام وعده های غذایی) مصرف شود.

           به غذاهای مورد علاقه، پروتئین و چربی اضافه گردد.

          تا جایی که توانایی وجود داشته باشد، فعالیت بدنی سبک انجام شود.

تهوع و استفراغ

    وعده های غذایی و میان وعده های کم حجم و مکرر میل شود.

    مایعات به صورت خنک یا هم دما با دمای اتاق و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.

    از مصرف غذاهای پرچرب، ادویه دار یا بیش از حد شیرین خودداری شود.

    از مصرف غذاهایی که بوی قوی دارند، همچون ماهی یا تخم مرغ خودداری شود.

    در روزهای تعیین شده برای درمان، غذاهای نرم و با هضم آسان استفاده شود.

    تا 30 دقیقه پس از صرف غذا دراز کشیده نشود.

    استفاده از چای زنجبیل یا به کار بردن تکنیک های ریلکس شدن در نظر گرفته شود.

"مهسا موذن" دکتر تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 38482
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید