دانشکده تغذیه و علوم غذایی
دریافت سلنیوم در پیشگیری از کووید-19
دریافت سلنیوم در پیشگیری از کووید-19
کووید-19 بیماری عفونی نوظهور با قابلیت همه گیری در انسان است. در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. در غیاب درمان اختصاصی برای این ویروس جدید، یافتن روشهای جایگزین جهت پیشگیری و کنترل بیماری ضروری است.
داشتن یک سیستم ایمنی با عملکرد مناسب برای دفاع میزبان در برابر ارگانیسم های بیماریزا ضروری است. کمبود برخی مواد مغذی منجر به نقص در عملکرد سیستم ایمنی میشود. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی، دریافت کافی ویتامینها (A ،C ،B ،D و E (، املاح (سلنیوم، روی و آهن( و اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا 3 از رژیم غذایی لازم است.
سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای متابولیسم و فعالیت سیستم اکسیداسیون-احیاء است. سلنیوم به همراه ویتامین E از تشکیل رادیکالهای آزاد و آسیب اکسیداتیو به سلولها و بافتها ممانعت میکند. کمبود سلنیوم منجر به اختلال در سلامتی میشود در حالیکه کمبود شدید آن منجر به نقص در ایمنی میشود و بر هر دو ایمنی سلولی و ایمنی هومورال اثر میگذارد.
مکمل سلنیوم در افرادی که کمبود دارند منجر به بهبود عملکرد ایمنی میشود. کمبود تغذیهای این عنصر نه تنها پاسخ ایمنی، بلکه خود ویروس را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. کمبود سلنیوم نه تنها میتواند آسیب عفونی ناشی از ویروس آنفلوانزا را افزایش دهد، بلکه باعث ایجاد تغییر در ژنوم ویروس و در نتیجه افزایش حالات ویروس میشود.
پروتئین حیوانی، مغز و آجیل، ماهی تن، برنج، جوانه گندم، دانه آفتابگردان، تخم مرغ، موز، لبنیات و قارچ از منابع این ماده مغذی است. بنابراین میتوان گفت دریافت کافی سلنیوم بتواند در پیشگیری بیماری کووید 19 کمک کننده باشد.
"فاطمه شفیعی" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید