متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/02/28
  • - تعداد بازدید: 23
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دمای مناسب برای نگهداری موادغذایی پخته

دمای مناسب برای نگهداری موادغذایی پخته

اگر می خواهید که غذا را چند ساعت قبل از مصرف تهیه کنید یا مجبورید آن را برای مدتی نگهدارید، آن را در دمای  بالای 60 درجه سانتیگراد، یا در دمای زیر 5 درجه نگهداری کنید.

 

در دمای بین 5 تا 60 درجه سانتی گراد میکروارگانیسم ها به سرعت رشد می کنند و یک دامنه دمایی خطرناک محسوب می گردد.

غذای پخته را بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری نکنید اگر غذا در دمای اتاق نگهداری شود میکروارگانیسم ها می توانند در آن به سرعت تکثیر شوند.

با نگهداری غذا در دمای کمتر از 5 درجه سانتی گراد و یا نگهداری آن تا زمان مصرف در دمای بیشتر از 60 درجه سانتی گراد رشد میکروارگانیسم ها کاهش یافته یا متوقف می‌گردد.

یخچال گذاری رشد میکروارگانیسم ها را کند می کند، با این حال حتی زمانی که غذا در یخچال و یا فریز نگهداری می شود برخی از میکروارگانیسم های خطرناک می توانند رشد کنند.

میکروارگانیسم ها در شرایط خیلی سرد و یا خیلی گرم قادر به تکثیر نمی باشند. سرد و یا فریز کردن غذا باعث نابودی میکروارگانیسم ها نمی شود اما رشد آنها را کاهش می دهد. در مورد باقیمانده ی غذاها توجه به چند مورد ضروری می باشد:

ü      باقیمانده غذا را بلافاصله سرد و سپس نگهداری کنید. نگهداری مناسب، رشد میکروب ها را کاهش می دهد ولی میکروارگانیسم ها را ازبین نمی برد.

ü      باقیمانده غذا را نباید بیش از 3 روز در یخچال نگهداری کرد و بیش از یکبار مجددا گرم نشود. 

ü      غذاهای پخته و نگهداری شده را برای مصرف مجدد، به دقت حرارت دهید. این راه مطمئن ترین روش از بین بردن میکروب هایی است که ممکن است درطول نگه داری رشد کرده باشند. بنابراین غذا را یکبار دیگر به دقت حرارت دهید بطوری که دمای تمام قسمت های غذا به حداقل 70 درجه سانتی گراد برسد.

ü        باقیمانده غذا را برچسب گذاری کنید تا مدت زمان نگهداری آن مشخص گردد. 

"الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 24225
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید