متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/07/29
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

رابطه تغذیه و خستگی

داشتن استرس به همراه برنامه غذایی نامناسب باعث ایجاد خستگی می­شود. خستگی مزمن به سختی قابل تشخیص است. این حالت طوری است که شخص دائما احساس خستگی می­کند و با استراحت کردن برطرف نمی­شود و تا 50 درصد فعالیت فرد را کاهش می­دهد که تا 6 ما ه ادامه دارد.

مهم­ترین عامل ایجاد خستگی، کمبود انرژی در بدن است البته پرخوری و چاقی نیز به اندازه کم­ خوری و ضعف در ایجاد خستگی مزمن موثر است .

مواد غذایی که در ایجاد خستگی موثر است

نان سفید بدون سبوس مثل باگت و لواش و فانتزی، گوشت قرمز، روغن­های نباتی جامد، شکر و غذاهای فرایند شده مثل کنسرو، نوشابه و ....

برخی مواد غذایی که احساس خستگی را کاهش می­دهند یا از بین می­برد شامل موارد زیر است:

غذاهای غنی از پتاسیم و منیزیم

مواد غذایی غنی از آهن

سبزیجات و میوه­های تازه، مرکبات، انواع توت، گوجه­فرنگی، فلفل دلمه­ای، هندوانه، سیب­زمینی و سبزیجات دارای برگ سبز و  ...

توصیه­های تغذیه­ای برای جلوگیری از خستگی

*غذاهای چرب و دارای کافئین خواب شما را بر هم می­زند.

*صبحانه کامل و سالم بخورید.

*در طی روز وعده­های غذایی کوچک با فاصله­ی زمانی کم مصرف کنید.

*مصرف شکر و کافئین را کاهش دهید.

* حتی­الامکان شیرینی­ و شکلات مصرف نکنید بلکه از منابع غذایی حاوی کربوهیدرات شامل برنح، گندم و سایر غلات، نان، ماکارونی، سبزیجات و سیب زمینی و ... استفاده کنید.

* از منابع غذایی حاوی پروتئین شامل تخم مرغ، شیر، لبنیات، انواع گوشت و حبوبات استفاده کنید.

* از منابع غذایی حاوی منیزیم مانند جو، جوانه گندم، ماهی، بادام زمینی، شیر، آجیل و تخمه کدو استفاده کنید./ف.نوروزی فرد

 

"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 111172
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید