متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/01/24
  • - تعداد بازدید: 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

راهنمای تغذیه ای برای روزه داری در 5 گروه ویژه

راهنمای تغذیه ای برای روزه داری در 5 گروه ویژه

یافته های علمی نشان می دهد روزه داری فرصتی برای سلامتی است تا بدن بتواند با شرایط بهتری دیگر ایام سال را سپری کند. اما در برخی گروه ها روزه داری شرایط ویژه ای دارد. در این مطلب با شرایط روزه داری برای کودکان و نوجوانان، سالمندان، مبتلایان به فشارخون بالا، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به سردرد آشنا می شویم.

 

کودکان و نوجوانان

علاوه بر اصول کلی توصیه های تغذیه ای، در مورد کودکان و نوجوانان روزه دار لازم است به حجم و تعداد وعده های غذایی مصرفی آن ها دقت کرد.

حجم معده کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان کوچکتر بوده و لازم است پس از وعده افطار، وعده شام در نظر گرفته شود.

منابع خوب پروتئینی شامل انواع گوشت ها و حبوبات باید در برنامه غذایی آن ها گنجانده شود و از مواد قندی ساده و انواع شیرینی ها به خصوص در وعده سحری پرهیز شود.

سالمندان

در سالمندان به علت دهیدراتاسیون و افت قند خون ممکن است سرگیجه متعاقب روزه داری ایجاد شود.

برای پیشگیری از کم آبی، نوشیدن مایعات و چای کم رنگ در فاصله افطار تا سحر توصیه می شود تا تعادل آب و مواد معدنی در بدن حفظ شود.

از میوه های رنده شده، سبزی های پخته و انواع سوپ ها یا آش ها در وعده افطار و سحر استفاده شود.

افراد مبتلا به فشارخون بالا

مبتلایان به پرفشاری خون تحت نظر پزشک معالج می توانند روزه بگیرند. در این افراد باید دریافت نمک و چربی کنترل شود و از کشیدن سیگار پرهیز کنند.

بیماران کلیوی

نقش اساسی و مهم کلیه ها در بدن، تصفیه خون و دفع مواد زائد است که در صورت عدم مصرف کافی آب و مایعات، نمی توانند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.

در ماه مبارک رمضان فرصت کافی برای تامین مایعات بدن وجود ندارد، از این رو برای پیشگیری از عواقب کم آبی در طول روز که گاهی می تواند خطرناک باشد، باید به نکات زیر دقت کنیم:

مصرف کافی آب و مایعات در فاصله افطار تا سحر و محدود کردن نمک دریافتی.

سردرد

علت اصلی سر درد در ماه رمضان گرسنگی و افت قند خون، کاهش آب بدن و یا خواب ناکافی است.

برای کاهش بروز سردرد توصیه می شود آب و مایعات کافی نوشیده شود. مصرف سبزی ها در وعده سحری کمک کننده است. همچنین لازم است از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز شود./ف.نوروزی فرد

«افروز پیش بین»، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 58177
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید