متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/02/01
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

روش نگهداری و تشخیص فساد زیتون

روش نگهداری و تشخیص فساد زیتون

در صورت نگهداری نامناسب و یا عدم کیفیت مواد اولیه مصرفی در تهیه زیتون کنسرو شده، ممکن است میکروارگانیسم ها رشد کرده و موجب فساد زیتون شوند.

در صورت فساد شدید محصول گاهی ریسه های کپک در بالای ظرف و روی زیتون قابل مشاهده است که در این حالت باید از مصرف آن خودداری کرد.

 

با این حال گاهی کپک در محصول قابل مشاهده نیست، در این شرایط حس بویایی معمولاً بهترین راه برای تشخیص فساد است.

اگر زیتون فاسد شود بد بو می شود. تغییر بافت و رنگ نیز می تواند از علائم فساد زیتون باشد. در پی فعالیت برخی میکروارگانیسم ها (مانند باسیلوس، کپک، کلی فرم های پکتولیتیک) بافت زیتون نرم و گاهی لزج می شود.

با این حال در بسیاری از موارد نرم شدن زیتون به دلیل عدم فرآوری صحیح از جمله غلظت سود مصرفی در تلخی گیری و یا قرار گرفتن زیتون ها در معرض حرارت بالا می باشد و به دلیل فساد میکروبی نمی باشد.

جهت افزایش عمر ماندگاری زیتون و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های عامل فساد، پس از باز کردن ظرف، آن را در یخچال نگهداری کنید.

در صورت کم شدن محلول موجود در ظرف، آب نمک 5 تا 6 درصد تهیه کرده و به زیتون اضافه کنید تا آب نمک بطور کامل سطح زیتون را بپوشاند.

از مصرف کنسروهای باد کرده و همچنین خرید زیتون های فله که در شرایط نامناسب نگهداری می شوند و تاریخ انقضای مشخصی ندارند خودداری کنید./ف نوروزی فرد

مینا زارعی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 40171
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید