دانشکده تغذیه و علوم غذایی
عوامل مهم در آلودگی خشکبار به آفات را بشناسیم
عوامل مهم در آلودگی خشکبار به آفات را بشناسیم
بیشتر افراد تصور می کنند که غلات و خشکبار در طی نگهداری در آشپزخانه مورد حمله حشرات و آفات قرار می گیرند درحالی که این موادغذایی در مزرعه یا در طی فرآیند تولید یا انبارداری کارخانه ها به تخم آفات آلوده می شوند و اگر طی نگهداری آنها در منزل شرایط مساعدی برای آفات فراهم شود از تخم درمی آیند.
رطوبت، گرما و تهویه نامناسب هوا از جمله عوامل مهم در آلودگی خشکبار به آفات هستند. نگهداری بعضــی از خشــکبار در یخچــال، به علت تمایل بالای آنها در جذب رطوبت مناسب نیست و موجب کاهش کیفیت این محصولات می گردد.
بهتر است مواد غذایی خشک را در قسمت هایی از خانه نگه داریم که خنک ترند. علاوه بر این بهتر است بسته چنین خوراکی هایی را مستقیما روی زمین یا به طور فشرده قرار ندهید. در عوض از قفسه بندی های مشبک یا پالت برای چیدن بسته خشکبار استفاده کنید. پالت جسمی سکو مانند از جنس فلز، پلاستیک یا چوب است.
انواع فلزی و پلاستیکی و مشبک آن بهترند چون قابلیت شست وشو و جریان هوا دارند. در ضمن توصیه می شود خشکبار را برای استفاده کوتاه مدت خریداری کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آنها حفظ شوند.
" الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید