متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/07/06
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

ماچا: نوشیدنی سالم یا مد روز

ماچا یک نوع چای سبز پودری است. تفاوت اصلی آن با چای سبز معمولی این است که در ماچا، پودر کامل برگ نوشیده می‌شود و نه فقط عصاره دم‌کرده آن. همین باعث می‌شود میزان مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌هایش چند برابر باشد. به عبارتی دیگر، دو فنجان (۴۷۴ میلی‌لیتر) ماچا می‌تواند همان مقدار ترکیبات گیاهی مفید را فراهم کند که ۲۰ فنجان (۴.۷۴ لیتر) سایر چای‌های سبز در اختیار بدن قرار می‌دهند. رنگ سبز درخشان، طعم ملایم و بافت کرمی، ماچا را به یک نوشیدنی خاص و پرطرفدار در سراسر دنیا تبدیل کرده است و در سال‌های اخیر به یک ترند جهانی در کافه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و حتی محصولات تغذیه‌ای و مکمل‌ها تبدیل شده است.

ماچا سرشار از آنتی‌اکسیدان قوی EGCG است که به کاهش التهاب کمک می‌کند. همچنین در کاهش کلسترول، تری گلیسرید و قند خون نقش دارد. ترکیب ال-تیانین (نوعی امینو اسید) و کافئین باعث افزایش تمرکز، بهبود خلق‌وخو و کاهش استرس می‌شود، بدون آنکه بی‌قراری ناشی از قهوه را ایجاد کند. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که چای سبز می‌نوشند، تا ۳۱٪ کمتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند نسبت به کسانی که چای سبز نمی‌نوشند. این اثر به ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و گیاهی موجود در چای سبز نسبت داده می‌شود، که در ماچا حتی در مقادیر بالاتری یافت می‌شوند. علاوه بر این، ماچا در بسیاری از مکمل‌های کاهش وزن نیز به کار می‌رود، چون می‌تواند سوخت‌وساز بدن را افزایش دهد، شاید در کاهش وزن مؤثر باشد.

از آنجا که ماچا حاوی ترکیبات فعال زیادی است، نوشیدن بیش از دو فنجان (۴۷۴ میلی‌لیتر) در روز توصیه نمی‌شود. زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث تهوع یا تحریک کبد و کلیه شود. با رعایت مقدار مصرف، ماچا نه تنها یک نوشیدنی سنتی ژاپنی است، بلکه امروز به نمادی از سبک زندگی سالم و مدرن در سطح جهانی تبدیل شده است./ف.نوروزی فرد

«راضیه سادات طبائی فرد»، کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 133339
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید