متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/12/10
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

میوه درشت نخرید!

میوه درشت نخرید!

امروزه اغلب محصولات کشاورزی در تمام مراحل رشد از طریق کودها و سموم شیمیایی تغذیه می‌شوند. این محصولات طعم خوب و کیفیت بالا ندارند و نیترات موجود در آن­ها می‌تواند موجب بروز انواع سرطان‌های گوارشی در مصرف‌کنندگان گردد.

 

نیترات موجود در کودها می‌تواند در همه انواع میوه و سبزی رسوخ کند. اما محصولاتی که در دل خاک جای می‌گیرند، مثل: پیاز، سیب‌زمینی، هویج و ... قابلیت جذب بیشتری دارند. معمولا نفوذ ترکیبات نامطلوب کودها در محصولاتی که در دل خاک رشد می‌کنند، می‌تواند موجب بزرگ و سنگین شدن سبزی‌های غده‌ای گشته و سود بیشتری را برای باغدار به دنبال داشته باشد.

این سموم می‌توانند در انواع میوه و سبزی که به صورت بوته‌ای در سطح زمین رشد می‌کنند و ارتفاع کمتری دارند نیز نفوذ کند. اما در مقابل میوه‌های درختی که ارتفاع بیشتری از زمین دارند، کمتر در معرض اثرات نامطلوب کودها قرار دارند. متاسفانه ذرات کودهای شیمیایی وقتی به داخل میوه و سبزی راه ‌پیدا می‌کنند با هیچ روشی از بین نمی‌روند. البته توصیه می‌شود برای کاهش سموم سطحی، میوه‌ها را قبل از مصرف با مواد ضدعفونی‌کننده بشویید.

چه باید کرد؟

درشتی میوه‌ها در بیشتر مواقع به دلیل نیترات بالای موجود در آن­هاست. لذا هنگام خرید از میوه‌های درشت صرف‌نظر کنید و میوه‌های متوسط یا کوچک با رنگ روشن را انتخاب کنید. چرا که تیره بودن میوه خود نشان نیترات بالای آن است.

از خرید سیب‌زمینی‌های کدر و تیره‌رنگ اجتناب کنید و پیازهایی را که بخش خروج جوانه آنها باریک‌تر است، انتخاب کنید. کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات باعث کاهش ویتامین C و بی‌طعم شدن محصول می‌شوند بنابراین وقتی می‌بینید خیار یا گوجه فرنگی طعم واقعی خود را ندارند می‌توانید مطمئن شوید که مقداری از سموم جذب آنها شده است، بنابراین میوه و سبزیجات بی‌مزه را نخورید.

از خرید سبزیجات غده‌ای درشت مثل پیاز، سیب‌زمینی و هویج پرهیز کنید و بدانید که در هر کیلو سیب‌زمینی یا پیاز 7 تا 8 عدد از این محصول جای گیرد.

سبزی‌های برگ درشت و سفت را انتخاب نکنید و قبل از مصرف میوه و سبزی به دقت آنها را ضدعفونی کنید. بهترین توصیه آن است که از مصرف میوه‌های گلخانه‌ای، انباری و وارداتی اجتناب کنید و نوع فصلی آنها را که معمولا در فصل معین خود رشد می‌کنند و تازه‌تر و پرخاصیت‌تر هستند و طعم و ماندگاری بیشتری دارند و در مقایسه با میوه‌های غیرفصلی (گلخانه‌ای)‌ کود و سموم کمتری برای پرورش آنها به کار رفته، استفاده کنید.

"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 75056
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید