متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/12/24
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

نوروز، تغذیه و خودمراقبتی در بیماران دیابتی

نوروز، تغذیه و خودمراقبتی در بیماران دیابتی

بیماران دیابتی، در هر زمان نیاز به خودمراقبتی دقیق بخصوص توجه به واحدهای کربوهیدرات مصرفی و مقدار قرص ها یا دوز انسولین دارند. در نوروز و دید و بازدیدها، که انواع تنقلات و شیرینی ها تعارف می شود؛ این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می کند. مهمترین نکته، جلوگیری از افت یا افزایش زیاد قند خون در این ایام است.

 

-         بیماران دیابتی که مبتلا به فشار خون هم هستند در مصرف آجیل شور باید احتیاط کنند.

-         آجیل ها یا مغزهای روغنی، محتوای چربی بالاتری نسبت به کربوهیدرات دارند، بنابراین به عنوان میان وعده کربوهیدراتی در کسانی که انسولین میزنند قابل محاسبه نیستند اما به لحاظ میزان انرژی دریافتی باید در نظر گرفته شوند. بنابراین بهتر است از حجم و مالری وعده ی اصلی غذایی بعدی کم شود.

-         در مورد شیرینی حتی الامکان بهتر است شیرینی های خامه ای، شکلاتی و مربایی، گز و سوهان را انتخاب نکرده و سعی شود شیرینی های ساده با حجم کوچک و یا شکلات تلخ با خلوص بالای 7.5 درصد را برگزینیم.

-         بجای قند و شکر، از توت خشک یا مویز به دلیل محتوای فیبر و شاخص گلایسمی پایین تر می توان استفاده کرد.

-         همراه داشتن شکلات و بیسکوییت جهت جلوگیری از افت احتمالی قند خون لازم است.

-         برای دید و بازدیدها تا جای امکان فواصل نزدیک را پیاده روی کنید.

-          بهتر است این بیماران دستگاه گلوکومتر به همراه داشته باشند.

-         حتی الامکان صبحانه را از برنامه غذایی حذف نکنید.

-         پروتئین ها باید حدود 10 تا 20 درصد کالری روزانه شما را تامین کنند؛ اگر چه در مواردی که آسیب کلیوی ناشی از دیابت وجود دارد این مقادیر باید کمتر شود.

-         در مهمانی ها ها اول میوه بخورید تا میل به شیرینی خوردن فروکش کند.

-         در مورد خورش ها انواع کم شیرین و کم چرب انتخاب شود.

-         مصرف روزانه فیبر بهتر است حداقل 20 گرم باشد. لذا از مواد غذایی زیر که محتوای فیبر خوبی دارند، بیشتر استفاده کنید:

-         نان جوی سبوس دار، نان سنگگ،  جوی پوست نکنده،

-         بادام زمینی، فندق، گردو

-         انواع لوبیا و عدس، سویا

-         سبزیجات شامل لوبیا سبز، نخود فرنگی، هویج، گل کلم، اسفناج

-          میوه ها شامل توت فرنگی، گلابی و سیب بخصوص با پوست

-         و در انتها تا جایی که امکان دارد از سبزیجات خام استفاده کنید، چرا که پخت غذا، از میزان فیبر موجود در آن می کاهد!

"راضیه حسینی"  کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 56800
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید