دانشکده تغذیه و علوم غذایی
نکات تغذیه ای سیب زمینی سرخ شده
نکات تغذیه ای سیب زمینی سرخ شده
رعایت نکردن اصول سرخ کردن سیب زمینی باعث تولید ماده ای سمی موسوم به "آکریل آمید" میشود که برای بدن به شدت مضر است.
کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود در خصوص سیب زمینی دریافتند سرخ کردن بیش از حد میتواند باعث تغییر سلولهای این ماده غذایی و بروز سرطان در افراد شود. بر این اساس توصیه میشود هنگام سرخ کردن، وقتی سیب زمینیها طلایی شد، از سرخ کردن بیشتر خودداری کنید چرا که این کار سیب زمینی را به مادهای خطرناک تبدیل میکند.
علاوه بر سیب زمینی سرخ شده، سایر خوراکیهایی که با این ماده غذایی آماده میشوند، از جمله چیپس و سیب زمینی کبابی و تنوری هم در صورتی که بیش از حد برشته و کبابی شوند، سبب ایجاد مادهی سمی آکریل آمید شده که یکی از عوامل بروز سرطان است.
بر اساس تحقیقات، به طور کلی مصرف مواد غذایی مثل نان برشته، برنج، گوشت، گوجه فرنگی به دلیل داشتن کربوهیدرات در صورتیکه بیش از حد سرخ و برشته شوند تبدیل به کربن شده و خاصیت بیماریزایی پیدا میکنند.
متخصصان سلامتی بر این اساس توصیه میکنند که از مصرف بیش از حد مواد غذایی سرخ شده پرهیز کرده و غذاها به صورت آب پز یا بخار پز مصرف شود.
چنانچه تمایل دارید به هر دلیل سیب زمینی سرخ شده درست کنید، درجه اجاق را روی حرارت پایین قرار داده و از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. به محض طلایی شدن سیب زمینی شعله را خاموش کنید همچنین برای روغنگیری از سیب زمینیها از آبکش فلزی یا کاغذ روغنی استفاده کنید و قسمتهایی را که برشته شده مصرف نکنید تا کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار بگیرید.
"زهره فیروزی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید