متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/07/30
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نکات مهم در نگهداری از ترشی ها

نکات مهم در نگهداری از ترشی ها

نکات مهم در نگهداری از ترشی ها
ترشی و شـوریجات از چاشـنی هـای پرمصـرف و محبـوب در منطقـه خاورمیانـه و به ویژه ایـران محسوب می شوند که به دو روش صـنعتی در سطح کارخانه و یا سنتی در سـطح کارگاه های کوچک و منازل تولیـد و عرضـه مـی‌گردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: مواد اولیه مورد استفاده در ترشی ها (قسمت های مختلف گیاهی) باید سالم و عاری از هر گونه فساد ظاهری و فساد ناشی از میکروارگانیسم ها باشد.

"الهام باباعلی" با بیان اینکه علائم فساد در ترشیجات شامل رنگ و طعم غیر طبیعی ، بوی نا مطبوع و کپک زدگی است، توضیح داد: کپک‌ها دو نوع بیماری‌زا و غیربیماری‌زا هستند که کپک‌های بیماری‌زا، می‌توانند بر سلامت بدن از جمله کبد، تاثیر منفی بگذارند.

او اضافه کرد: هرچند تمام کپک‌ها بیماری‌زا نیستند اما تشخیص بیماری‌زا بودن یا نبودن آنها فقط در شرایط آزمایشگاهی امکان‌پذیر است.

 این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی یادآور شد: ترشــی دارای سرکه است که امکان انتشار کپک های بیماریزا در تمام آن را موجب می شود، به همین دلیل بهتر است ترشی های کپک‌زده دور ریخته شود و از مصرف آنها خودداری شود.

باباعلی ظروف شیشه‌ای را بهترین و مناسب‌ترین ظروف برای تهیه یا نگهداری ترشی‌ها معرفی کرد و توضیح داد: از آنجا که شیشه جزء مواد خنثی محسوب می‌شود، سرکه نمی‌تواند با ترکیبات موجود در آن واکنش دهد و هیچ مهاجرتی هم از شیشه به ترشی و از ترشی به شیشه اتفاق نمی‌افتد.

وی در پایان یادآور شد: ترشیجات و شوریجات 5/1 تا 2 سال در دمای محیط و پس از باز کردن درب، داخل یخچال قابلیت نگهداری دارند.

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 11201
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید