متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/04/05
  • - تعداد بازدید: 36
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

نیاز به مواد مغذی برای مادران شیرده

نیاز به مواد مغذی برای مادران شیرده

- در طی دوران شیردهی به مادران توصیه می گردد که غذاهای متنوعی با تأکید بر غذاهای غنی از مواد مغذی مصرف کنند.

- دریافت انرژی باید برای حفظ سلامتی کافی بوده و میزان انرژی دریافتی کمتر از 1800 کیلوکالری در روز نباشد.

-کاهش عمدی وزن تا حدود دو ماه اول شیردهی توصیه نمی شود. گرچه از دست دادن نیم تا یک کیلوگرم وزن بدن در اولین ماه پس از زایمان، غیر معمول نیست.

- میزان نیاز به پروتئین برای مادران شیرده نسبت به قبل بارداری افزایش می یابد (تقریباً 25 گرم در روز). این مقدار پروتئین حدوداً معادل 20 % انرژی دریافتی از غذاست.

- مواد معدنی و ویتامین های دریافتی باید مقادیر توصیه شده روزانه برای این دوران را برآورده سازد. نیاز به بسیاری از ریز مغذی ها در طی شیردهی (به استثنای ویتامین های D و K، کلسیم، فلوراید، منیزیم و فسفر)، در مقایسه با بارداری افزایش می یابد. باید توجه داشت که در صورت وجود کمبود ویتامین های محلول در چربی (همچون ویتامین های A، D، K) و ویتامین های محلول در آب (همچون ویتامین های C، B1، B6، B12 و فولات) در مادر، مقادیر آنها در شیر مادر کاهش می یابد. با این وجود میزان کلسیم، فسفر و منیزیم در شیر مادر ارتباطی با سطوح سرمی و رژیم غذایی مادر ندارد. نیاز به ریزمغذی ها معمولاً با دریافت غذاهای متعادل، متنوع و سالم در رژیم برآورده می شود. دریافت مکمل های غذایی ممکن است بر اساس نظر متخصصین تغذیه تجویز شود.

- در طی دوران شیردهی باید مادر به میزان کافی و تا رفع تشنگی مایعات بنوشد. از طرفی از دریافت بیش از اندازه مایعات نیز باید اجتناب شود.

- در نهایت توصیه می شود که زنان شیرده از ماهی های چرب با مقادیر جیوه پایین (به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 از نوع DHA) دو بار در هفته استفاده نمایند. آن دسته از ماهیانی که از لحاظ مقادیر جیوه پایین، اما غنی از DHA هستند، عبارتند از: ماهی سالمون، ساردین، ماهی قزل آلا، شاه ماهی و آنچوی. در حالی که بیشترین غلظت جیوه در ماهیان بزرگ و درنده می باشد./ف نوروزی فرد

"مهسا موذن" دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 43211
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید