متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/07/10
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چرا هوس شیرینی می کنیم

افراد مختلف ذائقه های گوناگون دارند برخی میل به شیرینی و برخی دیگر به ترشی میل دارند اما همان طور که می دانید میل به شیرینی و زیاده روی در مصرف آن می تواند عوارض گوناگونی مثل دیابت، کبد چرب و ... را به دنبال داشته باشد. مزه شیرین اولین طعمی است که انسان از بدو تولد آن را تجربه می‌کند و مصرف شیرینی سبب تحریک ترشح هورمون هایی مثل دوپامین و سروتونین می شود که استرس را از ما دور می کند و حس آرامش را در ما القا می کند.

 

ولع به شیرینی دلایل متعددی دارد بنابراین اول قدم در کنترل این ولع، یافتن علت آن است. اختلال در سیستم ناقلین عصبی و تجربه کردن شرایطی مثل اضطراب و افسردگی باعث می‌شود ما مدام به خوردن شیرینی ولع پیدا ‌کنیم، علاوه بر این نداشتن خواب منظم و کافی باعث اختلال در سیستم شبانه روزی بدن و تغییر در دریافت و کیفیت و نوع مواد غذایی مصرفی می شود،همچنین افرادی که مواجهه زیاد با نور در شب دارند یا در شیفت کاری شب مشغول هستند بیشتر به این ولع دچار می شوند. دریافت ناکافی مواد پروتئینی در رژیم غذایی، دریافت ناکافی آب، کمبود سطح منیزیم از علل دیگر ولع به شیرینی می باشند.

برای کنترل بهتر میل به شیرینی، منابع غذایی حاوی منیزیم مانند شکلات تلخ، اسفناج، بادام، کینوا، لوبیا سیاه، دانه چیا و تخمه کدو را در برنامه غذایی خود قرار دهید، همچنین 150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشید و از مصرف آب کافی غافل نشوید.  همچنین مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل کروم میتواند میل به شیرینی را تا حد زیادی کنترل کند. توجه داشته باشد دریافت های قندهای مصنوعی در کنترل میل به شیرینی مفید نمی باشد و می تواند اثرات خطرناکی به دنبال داشته باشد و در طولانی مدت میل به شیرینی را افزایش می دهند./ف.نوروزی فرد

  «زهرا مصلی نژاد» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 109560
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید